2017. augusztus 1.

TESZT | Bioderma Photoderm Kid SPF50+ fényvédő

Sziasztok!

Testre való fényvédőt/naptejet könnyebb találni az itthoni piacon, mint arcra valót. Persze némi utánajárást még így is igényel, mert nem árt, ha alkohol-, és illatanyagmentes emellett biztonságok kémiai és/vagy fizikai szűrőket tartalmaz. Mivel nekem nincs problémám a kémiai fényvédőkkel, így bátran használom azokat a termékeket is, amiben van. Ezért is választottam a Bioderma Photoderm Kid SPF50+ fényvédőjét, mert megfelelt az általam elvárt kritériumoknak. Notinoról rendeltem még nyár elején, mert akkor ott volt a legjobb áron, de most a legtöbb webshopban akciósan kapható. Legfontosabb tulajdonságai: vízálló, hipoallergén, nem komedogén, fotostabil, Octocrylene mentes, parfüm- és parabénmentes. A Kid megnevezésből is látható, hogy ez egyébként gyerekeknek készült, de felnőtteknek is éppen olyan jó.

Múlt héten a nyaralás alkalmával sikerült jó sokszor használnom, mert még pont kifogtuk a jó időt. Spray-s kiszerelése először praktikusnak tűnik, de naptejes kézzel, egy kézzel már nehéz lenyomni, mert csúszik a csomagoláson a kezünk. Ezen kívül más problémát nem is tapasztaltam. Kicsit sűrű, de még is kenhető és nem hagy zsíros érzetet. Valamennyire fehér lesz tőle a bőr, de engem ez nem zavar, mert legalább látom, hogy hol vagyok bekenve és amúgy is leégés a ciki, nem az, ha naptejet használunk! Egy strandolós délután alatt 3x kentem magam újra és egyszer sem égtem le. Fontosnak tartom kiemelni, hogy fehér, leégésre hajlamos bőr esetén 1x-i kenéssel semmilyen hiper-szuper fényvédővel sem lehet megelőzni a leégést. A kémiai fényvédőknek 2 óráig tart a hatásuk, de ha vízben vagyunk, akkor 40 percenként ajánlott újrakenni. Én azért ezt a 40 percet annyira nem tartottam, mert mégis csak egy vízálló termékről van szó, így kb 1-1,5 óránként kentem be magam.

Összességében meg vagyok elégedve ezzel a fényvédővel/naptejjel és a picit nehézkes használat sem von le nálam az értékéből. Alkohol, -és illatanyagmentes, jól kenhető, nem zsíros és vízálló. Nálam pedig ezek a legfontosabb szempontok. Idén el is fog fogyni a 200ml, de ha nem rukkolnak elő ennél jobb termékkel, akkor jövőre is ezt fogom megvásárolni. :)

M a kedvenc testre való fényvédőtök/naptejetek?
Puszi, Asu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése