2017. május 17.

TESZT | Rimmel Super Gel körömlakkok

Sziasztok!


Mostanában nem szoktam festeni a körmöm, mert a legtöbb esetben sokáig száradnak és nincs időm kivárni. Van gyors szárító fedőlakkom is, ami javít a helyzeten, de attól még tartós nem marad. A napi több mosogatás nem kíméli egyik lakkom se. Tudom lehetne gumikesztyűben is mosogatni, de azt nem szeretem, mert nem érzem, hogy sikerült-e rendese elmosni. Gél lakkot még nem szeretnék használni, de nagyon úgy tűnik, hogy az lenne a megoldás számomra. Viszont előtte gondoltam még kipróbálom a Rimmel Super Gel lakkjait, melyek zselé hatású lakkok és akár 14 napig is fennmaradnak. Kétlépéses lakkok tehát van egy szín és hozzá kell használni egy fedőlakkot, ami adja a géles hatást és a tartósságot UV lámpa nélkül.

A 021 New Romance és a 022 Angel Wing árnyalatok vannak meg nekem, melyek közül még a sötétebb rózsaszín is pasztelles inkább, mint neonos -szerencsére-.  A fedésük viszont önmagukban nem valami erős. A körmeimen 4 rétegben láthatjátok és picit még így is átlátszanak a körömvégeim. Ha nem is feltétlenül 4, de két réteg mindenképp szükséges az egyenletes fedés miatt. A rétegek elég gyorsan száradnak viszont a 4 réteg + fedőlakk olyan 2-3óra alatt száradt meg kopogósra. (Pluszban gyors szárító fedőlakkot nem használtam, hogy tudjam tesztelni magától mit tudnak a lakkok.) Később két rétegben + fedőlakkal is kipróbáltam, úgy már gyorsabban szárad és tartósabb is. A 4 réteg már másnap megrepedezett és 4-5 nap után a repedések mentén elkezdett lekopni a körömlakk. 2 réteg esetében olyan 4 nap után jelentek meg a hajszál repedések, de 7 nap után is csak a körömvégek voltak megkopva. Alaplakkot nem használtam, de később ki fogom próbálni, hogy úgy mennyivel tartósabbak, mert a 14 napot nem bírják, de 7-8 napig vállalhatóak a körmeimen.
 
Teljes áron nem annyira érik meg az árukat (Rossmann, 1899Ft/db), viszont féláras akció keretein belül megéri kipróbálni vagy esetleg Notinoról beszerezni (ott 1350FT/db). A fedőlakkot pedig bármilyen más lakkhoz is használhatjuk. Fényesebbé és tartósabbá teszi a lakkokat. Még szeretnék majd egy sötétebb színt is beszerezni, hogy jobb legyen a lakkok fedése, ha rákenem.

Ti próbáltátok már ezeket a lakkokat?
Puszi, Asu

4 megjegyzés:

 1. Kár hogy ennyire nem fed. Én két rétegnél többet nem vagyok hajlandó felkenni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is csak a teszt miatt voltam hajlandó. :D

   Törlés
 2. Nekem a Darling Dahlia van meg, az szerintem két rétegben már szépen fed, bármilyen fedőlakkal kibír 5-6 napot pattogás, repedezés nélkül (gumikesztyűben mosogatok). A fedőlakkot már rég kidobtam, nagyon besűrűsödött pár hónap alatt, olyan lett, mint a technokol, ráadásul a körömlakk buborékosodott alatta. A 14 napos tartósság ígérete normál-intenzív igénybevétel mellett még egynémely géllaknál is túlzás szerintem, nemhogy egy sima körömlakk esetében.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a 7 napos ígéret mondjuk reálisabb lenne. Ennyi idő alatt meg is unja az ember. :)

   Törlés