2016. június 16.

Catrice Liquid Camouflage vagy Maybelline Fit Me korrektor a jobb?

Sziasztok!

Rengetegféle korrektort lehet kapni a drogáriákban és online is. Ezek között természetesen vannak jobbak és rosszabb minőségűek is. Ebben a tesztben a jelenleg két legjobban istenített korrektort fogom összehasonlítani, amik a Catrice Liquid Camouflage High Coverage korrektor és a Maybelline Fit Me korrektor.

A csomagolása mindkettőnek átlátszó és nem sokban különbözik egymástól azon kívül, hogy a Fit Me egy négyszögletű, míg a Camouflage korrektor egy henger alakú tégelyben kapott helyett. A Maybelline korrektora 6.8ml-t tartalmaz, míg a Catrice folyékony verziója 5ml-t. Az applikátoruk is csak annyiban különbözik, hogy a Fit Me korrektornak kisebb a feje, de a méret egyik terméknél sem okoz használati problémát. Könnyen fel lehet vinni velük a korrektort oda ahova szükség van rá.
 

Nekem a képen látható három árnyalat van meg a két korrektorból, de többféle árnyalatban is kaphatóak. A Catrice Liquid Camouflage korrektorából a 005 Light Natural árnyalat a legvilágosabb, a 010 Porcellain az utána következő árnyalat. A Fit me 10 Light árnyalata a második legvilágosabb, ennél még világosabb a 15 Fair árnyalat. Ez nem olyan logikus, emiatt is hittem azt, hogy a 10-es a legvilágosabb, de a Catrice 010-es korrektorához képest valamivel sötétebb és borzasztóan sárga, ami az én bőrömmel már nem igen kompatibilis. Sminkszivaccsal mind a két korrektort szépen el lehet dolgozni, de a felvitt mennyiségre mindenképp érdemes odafigyelni, mert ha túl sokat viszünk fel belőlük, akkor egy idő után hajlamosak beülni a szem alatti ráncokba. Tartósság szempontjából nálam azonos szinten vannak, egy teljes munkanapot kibírnak a szem alatt. A fedése a Catrice korrektornak egy leheletnyivel jobb, mint a Maybelliné. Pattanások és foltok halványítására, eltüntetésére a Catrice való, míg a Fit Me-t inkább csak a szem alatti karikákra tudom ajánlani.

Beszerezhetőség:
Catrice Liquid Camouflage korrektor: Rossmann, Müller, Auchan

Ár: 
Catrice Liquid Camouflage korrektor: ~1200Ft
Maybelline Fit Me korrektor: 1500-1950Ft között akciótól függően
 

Szerintem mind a két korrektor jó választás lehet szem alatti karikák eltüntetésére, viszont a Catrice Liquid Camouflage korrektorát jobban szeretem egy kicsivel, mert a foltokat is szépen elfedi, és építhető is. A Fit Me korrektorból a színválasztásomat bánom, mert bár el tudom úgy dolgozni, hogy ne üssön el a bőrömtől, azért a világosabb árnyalat mégis csak jobb lehet. Azzal még mindenképpen szeretnék tenni egy próbát.
 
Melyik a kedvenc korrektorotok?
Puszi, Asu

6 megjegyzés:

 1. a catrice-ét az illatanyag miatt nem próbáltam, én a fit me-t és a sz essence stay all day-jét használom. nekem a 15-ös van meg a fit me-ből, és egy kicsit mintha az is sötét lenne, de így is sokkal jobban szeretem, mint az essence-t, számomra ez a holy grail :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Be fogom szerezni a 15-ös árnyalatot is, kíváncsi vagyok mennyivel világosabb.

   Törlés
 2. No, akkor megnézem magamnak a Catrice-t is, köszönöm a tesztet!

  VálaszTörlés
 3. Én most a Miss Sporty legújabb folyékony korrektorát, illetve egy Pupa krémes korrektor sticket használok, mindkettőt nagyon szeretem, de a Miss Sporty karikákra és bőrhibákra is tökéletes :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy Miss Sporty nekem is van még a karácsony körüli újdonságokból, de kaptam és emiatt sötét a színe és egyáltalán nem tudom használni. A Pupáróo csak jót hallottam eddig, de még semmit nem próbáltam tőlük.

   Törlés