2016. április 21.

TESZT | Vitalcare Natural Bio sampon és kondícionáló

Sziasztok!

Egy ideje már hátat fordítottam a natúr és bio termékeknek, mert egy kis utána olvasás ráébresztett arra, hogy bizony nem minden natúr termék jó. Attól, mert natúr még lehetnek benne irritáló, szárító hatású stb. összetevők. Tesztelésre érkezett a Takemeshop.hu-tól a Vitalcare Natural Bio sampon és kondícionáló is, melyről a véleményemet olvashatjátok.

 A Vitalcare Natural Bio termékek nem tartalmaznak SLS-t, SLES-t, PEG-t, színezőanyagot, szilikont és parabént, hogy az extra érzékeny bőrűek is használni tudják. SLS és SLES helyett viszont tartalmaz Sodium Coco-Sulfate-ot, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint az SLS (csak máshogy állítják elő), ezért habzik olyan jól a sampon. Bővebben itt olvashattok róla. A kutatások szerint, ha az egyikre allergiás vagy akkor a másikra is. Így akik érzékenyek rá, azoknak fokozottabban kell figyelni arra, hogy mit emelnek le a polcról.

Sampon összetevői:
Forrás: kremmania.hu
Balzsam összetevői:
Forrás: kremmania.hu

A sampon tehát jól habzik attól függetlenül, hogy natúr. Az én hajamat ezzel a samponnal 5 naponta kell mosni, mert akkor már eléggé lelapul és zsírosnak látszó. Más samponnok használatával általában 6-7 naponta is elegendő hajat mosnom. Olvastam már róla teszteket és többen is írták, akik gyakran mosnak hajat, hogy ők ki tudták vele tolni a hajmosást 4-5 napra is. A hajam puha lesz tőle, de nem nyújt többet, mint más samponok.
A kondícionáló sajnos még ennyire se vált be. Nagyon kiszárította a hajvégeimet és még jobban tört tőle, mint előtte. Emiatt jobban is gubancolódott és nehezebben volt kifésülhető a hajam.

Összességében nekem se a sampon, se a kondícionáló nem vált be. A sampon még csak-csak használható, de a balzsamtól borzasztóan csúnyák lettek az amúgy sem túl szép hajszálvégeim. Gubancolódott, szárított és még jobban töredezett a vége, mint előtte. A sampont annak érdemes lehet kipróbálnia akinek nagyon sűrűn kell hajat mosni, de a kondícionálót nem tudom ajánlani.


Ti szeretitek a natúr samponokat?
Puszi, Asu


1 megjegyzés:

  1. De legalább jól jártam, és most nem kell samponra költenem :P

    VálaszTörlés