2016. február 8.

TESZT | Avon sminkszivacs

Sziasztok!


A sminkszivacsok külföldön már régóta nagy népszerűségnek örvendenek, viszont nekem eddig még egy sem volt. Nem éreztem szükségét egy ilyen sminkszivacsnak a napi rutinomban, mert jól megvoltam azzal, hogy kézzel dolgoztam el a BB krémet vagy korrektort. Úgy tűnik itthon is kezdenek népszerűek lenni, hiszen az Avon is elkezdte forgalmazni a saját "Beauty Blenderét". Beadtam én is a derekam és alig vártam már, hogy megérkezzen és kipróbáljam.

Szárazon | Vizesen
Mivel ez az első sminkszivacsom, így nincs viszonyítási alapom, viszont már sokat olvastam hasonló termékekről. Ezeket a szivacsokat használat előtt be kell vizezni. A legegyszerűbb ha folyó víz alá tartjuk megnyomkodjuk párszor, majd végül kinyomjuk belőle a vizet. A szivacs mérete nagyobb lesz ezáltal. Nagyon finom, puha anyagból készült. Jó érzés mikor hozzáér a bőrömhöz. Gyengéd ütögető mozdulatokkal érdemes eloszlatni a bőröm az alapozót, korrektort, BB vagy CC krémet. Ezáltal nagyon természetes lesz a végeredmény. Nincs maszk hatás, és olyan érzésem sincs, hogy van rajtam egy plusz réteg. A kialakítása miatt a szem alatti korrektor eldolgozására is lehet használni.
Használat után érdemes rögtön kimosni és száraz, páramentes helyen tárolni higiénia okok miatt. Láttam már olyat, hogy megpenészedett a szivacs, és azon kívül, hogy nem szép látvány, a szivacsunk is mehet a kukába idő előtt.

Használat közben
Összességében imádom ezt a sminkszivacsot. Igaz, hogy rengeteg jót olvastam róla, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire jó. Puha, kézre esik, könnyű tisztítani és nem lesz maszk hatású a BB krém a bőrömön. Abszolút helye van egy ilyen szivacsnak a napi rutinomban. :)

Ti próbáltátok már a sminkszivacsokat?
Puszi, Asu

4 megjegyzés:

 1. Szia!:) Én még nem próbáltam, de láttam már a Claire's-ben is és azzal szemeztem, még fontolgatom, hogy veszek-e egyet, de a te posztod erre buzdít!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy próbát mindenképpen megér. :)

   Törlés
 2. Én egy időben használtam, aztán valahogy teljesen elfelejtkeztem róla. Az utóbbi időben viszont megint elővettem és újra megszerettem használni :) jelenleg egy eBayes darabot nyúzok, de lassan cserére érett és akkor bevetem az Ebelin 'beauty blenderemet' :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebayeset még nem próbáltam, mert elég vegyes véleményeket olvastam róla.

   Törlés