2016. január 27.

TESZT | Bioderma Nodé P sampon korpásodás ellen

Sziasztok!


Már egy jó ideje keresem a tökéletes sampont, mely elbánik a korpásodással is. Viszont eljutottam odáig, hogy nem veszek meg minden sampont ami azt ígéri, hogy leszámol a korpás hajjal. Ennek a problémának a kezelésére is érdemes megnézni a kinézett termék összetevőlistáját, hogy valóban tartalmaz-e olyan összetevőt, ami segíthet. A korpának két fajtája ismert a száraz és a zsíros korpa. Én az utóbbi típust bővítem. Bővebben ITT olvashattok róla.


Ennek a Bioderma Nodé P samponnak több változata is van. Én az érzékeny és irritált bőrre való változatot rendeltem meg. Ebben van illatanyag, de létezik/létezett belőle illatanyag mentes verzió is a krémmánia szerint, viszont ezeket a Nodé P samponokat tudtommal csak Iparfümériáról lehet beszerezni.
Azért ezt a sampont választottam, mert tartalmaz Climbazolet, és szalicilsavat. A Climbazole gombaölő hatású, melyet általában száraz korpára ajánlanak. A szalicilsav pedig segít az elhalt hámpikkelyek leoldásában. Érdemes még figyelembe venni, hogy illatanyag mentes legyen a samponunk, de olyat majdnemhogy lehetetlen találni az itthoni kínálatban.

Forrás: bioderma.com


Heti 1-2x ajánlott használni, úgy, hogy először samponozunk majd lemossuk, utána megint samponozunk és várunk 1 percet, majd lemossuk. Én általában egyszer szoktam csak samponozni. Habár inkább száraz korpára ajánlják ezt a terméket, azért valamennyire nekem is csökkentette a korpát és a fejbőr viszketését, de az előbbit teljesen nem tudta megszüntette. Ennek ellenére szeretem használni, mert puha lesz tőle a hajam és nem szárít. Az illata elég erős, tipikus Bioderma sampon illat, amiket eddig használtam a márkától annak mind ilyen meghatározhatatlan illata volt. Nem tartozik a legolcsóbb samponok közé, de egy esélyt érdemes adni ennek vagy kúraszerű használatra a Bioderma Nodé DS+-nak, mely szintén korpásodás ellen való.

Kétféle kiszerelésben kapható: 200ml (2690Ft) és 400ml (3790Ft).

Ti próbáltatok már Bioderma sampont?
Puszi, Asu

2 megjegyzés: