2015. október 6.

3+1 hasznos tipp ebayezéshez

Sziasztok!


Azt tudjátok rólam, hogy imádom az eBayt. Imádom böngészni az oldalon szabadidőmben és kívánságlistákat írni azokról a termékekről melyeket találok. Ezeket általában havonta láthatjátok a blogon. Arra gondoltam, hogy megosztom veletek is azokat a szempontokat, melyeket én használok ebayezéshez. sokan azért szeretjük, mert olcsón juthatunk olyan termékekhez melyekhez itthon nem vagy csak sokkal drágábban. 

1. Kulcsszavak

Ha csak úgy random nézelődök az oldalon, akkor a kategóriák közül szoktam választani, ha viszont konkrét elképzelésem van, akkor rákeresek az adott termékre. Ekkor fontosak a kulcsszavak használata. Ha nincs konkrét márkája vagy neve az adott terméknek, akkor általában az eladók termékjellemzőket adnak meg a termék nevében, hogy minél többen rátaláljanak. Pl. statement nyakláncra az alábbi szavak variációival is rákereshetünk: New Fashion Colorful Crystal Flower Chunky Choker Statement Bib Necklace. Ha nincs konkrét elképzelésed, hogy milyet keresel, akkor 2-3 kulcsszó megadása bővel elég.
 


Mindenféle keresési beállítás nélkül több, mint 150ezer találatot hozott, ezért érdemes azokat is beállítani.

2. Keresési feltételek beállítása

Itt tudjuk beállítani, hogy csak bizonyos feltételnek megfelelő termékeket listázzon ki az ebay. Rengeteg féle opció közül választhatunk, de én általában 3-at szoktam beállítani:
- Buy It Now: Azokat a termékeket mutatja csak, melyek azonnal megvásárolhatóak. Ezeknek annyi az áruk amennyi oda van írva. Az Auction lehetőség pedig azokat listázza melyekre licitálni lehet adott időn belül. 
- Free International Shipping: Csak azokat listázza ki melyeknek ingyenes a postázási költségük. 
- Price + Shipping lowest first: Ár szerint növekvő sorba rendezi a találatnak megfelelő termékeket. 
Ezeken kívül még előfordul, hogy árlimitet is megadok a kereséshez. Megadhatjuk, hogy mely legalacsonyabb és legmagasabb árak közötti találatokat adja ki.


3. A Watch list

Érdemes regisztrálni az eBay-re, hogy egyszerűen el tudjuk menteni azokat a termékeket melyek érdekelnek minket. Ezt a listát Watch list-nek hívják és a profilunkról tudjuk elérni. Ha megtetszett egy termék, akkor az Add to watch list-re kell kattintani. Érdemes használni mielőtt megveszünk valamit, mert így eltudjuk kerülni az impulzusvásárlásokat. Sokszor járok úgy, hogy hónapokig nézegetek egy terméket majd rájövök, hogy nem is tetszik igazán.

Bekarikáztam még azokat is információkat melyeket érdemes megnézni mielőtt megveszünk egy terméket. Ennek az eladónak például már több, mint 57000 tranzakciója volt és 99,3%-os pozitív visszajelzés érkezett rá, tehát ez az eladó megbízhatónak számít. A Follow this seller opcióval követhetjük az eladót, a See other items-zel pedig megnézhetjük, hogy miket árul még. A Shipping-nél megnézhetjük, hogy biztos ingyenes-e a szállítás. A Delivery-nél pedig, hogy kb. mikor fog megérkezni a termék.
Ezeken kívül még a termék leírását is mindig nézzük meg!

+1 tipp
Ha még az olcsó termékeken is spórolni szeretnénk, akkor nem USA $-ban, hanem kanadai vagy ausztrál $-ban érdemes vásárolni. Általában 70-80Ft-os árfolyamkülönbség szokott lenni közöttük, ami a lenti nyakláncnál például nem jelent sokat, de ha már egy $10-os termékről van szó, akkor 700-800Ft-ot is spórolhatunk. Az ilyen eladókat általában mindig elmentem, de ha egy termékre rákeresünk és ár szerint rendezzük, akkor is kitűnnek ezek a termékek.


Remélem hasznosak voltak a tippjeim számotokra. Ti hogyan ebayeztek? :)
Puszi, Asu

6 megjegyzés:

 1. a dolláros tippet feljegyzem :D köszi!

  VálaszTörlés
 2. Még egy tipp, amit kevesen ismernek: ugye a PayPal alapból a saját árfolyamával számol, ami elég kedvezőtlen, de fel sem tűnik, mert fordítva írják ki (pl hogy 1 Ft = 0,0000x dollár). Ezt is át lehet állítani, hogy ne ők váltsák át, hanem majd a bankod, csak jól eldugták ezt az opciót: PayPal-en My Account / Profile fül, azon belül My Money / My preapproved payments, Update / Set Available Funding Sources / Conversion Options, és itt lehet átállítani, hogy az eladó által megadott valutában történjen a terhelés. Így persze nem fogja kiírni fizetéskor rögtön Ft-ban az összeget, csak utólag látod, de a bank árfolyama kedvezőbb, mint a PayPal-é. Igaz, itt nem 70-80Ft különbségről van szó, de 8-10Ft simán lehet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a tippet, még nem ismertem. :)

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Sziasztok!

   Megváltozott a paypal, nem találom hol lehetne ezt beállítani. Segítenétek?

   Törlés