2015. szeptember 17.

Új munka? Új város? Új élet?

Sziasztok!


Egy személyes poszttal készültem, melyben leírom röviden, hogy mi is történt velem az elmúlt fél évben körülbelül. Mint tudjátok januárban lediplomáztam és elkezdtem a szakmámban munkát keresni. Egy darabig még maradtam annál a cégnél ahol diákként dolgoztam, viszont időközben lejárt a diákom érvényessége, így nem dolgozhattam tovább. Mivel nem akartam munkanélküli lenni, így maradtam főállásban ugyanannál a cégnél. Akkor már nagyon el szerettem volna jönni, de egy ideig nem sikerült. Most viszont örömmel tudatom veletek, hogy sikerült új munkát találnom a szakmámban. :)
Annyira hirtelen jött ez az egész, hogy alig fogtam még fel. Egy fejvadász cég megkeresett azzal, hogy látták az önéletrajzom Profession-ön és, hogy érdekelne ez a munka. Igent mondtam, pedig nem bíztam abban, hogy keresni fognak, mivel eddig mindig így volt. 2 nappal később hívtak, hogy mehetek állásinterjúra. Hihetetlen boldog voltam, hogy végre behívtak valahova. Úgy voltam vele, hogy akkor már sodródok az eseményekkel és kipróbálom magam. Azután bekerültem a második körbe, majd szintén 2 napra rá hívtak, hogy felvettek. Komolyan alig hittem el, nagyon örültem neki. A bökkenő annyi, hogy ez az állás nem Szegeden van, hanem Dunaújvárosban, így el kell költöznöm. Jövőhéten kedden költözöm és szerdán már kezdek is. Egyelőre borzasztóan izgulok és félek is ettől az új helyzettől, főleg, hogy egyedül leszek és senkit nem ismerek ott. A párommal azt beszéltük meg, hogy csak akkor költözünk albiba, ha letelt a próbaidő, addig a cég full felszerelt munkásszállóján fogok lakni egy kétszemélyes apartmanban. Nem tudom még, hogy ki lesz a másik lány, de remélem jól kijövünk majd. Annak nagyon örülnék, ha írna blogot, de ennek azért kicsi az esélye. :D
Azon kívül, hogy a szakmámban dolgozhatom az angolom is sokat fog fejlődni, mert sokat kell majd használnom. A második kör már teljesen angolul volt. 

 (A képek Dunaföldvár határában készültek. Azért raktam be őket, hogy ne csak szöveg legyen. :))

Összességében már nagyon várom, mert eddig szimpatikus a hely ahova megyek, és utána majd meglátjuk, hogy mi lesz. Biztos vagyok benne, hogy az elején nem lesz könnyű. Félek attól, hogy nem fogok beválni, vagy béna leszek, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megtanuljam az új dolgokat és helytálljak ebben az új helyzetben.
Az elejében lehet, hogy nem lesz még ennyi időm se, de azzal, hogy új városba költözöm a blog nem fog megszűnni természetesen. Lehet, hogy kevesebb poszt lesz, de igyekszem majd itt is helyt állni. Aminek viszont nagyon örülök még, hogy Dunaújvárosban van Müller, Rossmann és DM is. Ruha fronton kb. semmi jó bolt nincs, de a Müller mindent kárpótol. :D 

Puszi, Asu

27 megjegyzés:

 1. gratulálok hozzá, én is már egy ideje, azért hogy dogozni tudjak szeretnék elköltözni, de nem könnyű egy házat eladni, de azért bizakodom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi. :) Megértem abszolút. Nekem könnyebb ilyen szempontból, mert nincs házam. Itt nem találtam volna munkát, ezért muszáj nekem is költözni, de nem bánom. Még. :)

   Törlés
 2. És közelebb leszel hozzáááááám :D

  VálaszTörlés
 3. Sok sikert kívánok és kitartást! :) Biztos imádni fogod! :)

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok, és ne aggodalmaskodj, szuper leszel! :)

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok! :) Félig átérzem a helyzeted, én is januárban diplomáztam, csak én hamarabb költöztem el otthonról, mint hogy sikerült volna munkát szerezni (párom Budapesten dolgozik, így össze tudtunk költözni). El se hinné az ember, néha mennyire reménytelen ez a munkakeresés dolog.. az első telefonhívások, meg interjú, szuper érzés :) Nagyon örülök, hogy neked is összejött a dolog és sok sikert az 'új élethez' :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen eléggé elkeserítő a helyzet itt Szegeden is, így úgy alkalult, hogy költöznöm kell, de remélem nem bánom meg. :)

   Törlés
 6. Nagyon örülök neked Andi :)
  Azért hiányozni fogsz :D

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok és nyugi, minden rendben lesz, nem véletlenül választottal téged. :)

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok, sok sikert az új munkádhoz! :)

  VálaszTörlés
 9. Gratulálok én is! :)
  Dunaújvárosba én is beadtam egy állásra az önéletrajzom, de sajnos nem méltattak még válaszra se, pedig ismerős által lett beadva. Hiába írták, hogy pályakezdők jelentkezését is várják, mégis elvárták a releváns szakmai tapasztalatot :( a leírtak alapján sejtem hogy ahhoz a céghez nyertél te is nyertél felvételt :))
  Szerencsére sikerült találnom egy munkát, és én is szerdán kezdek :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt bírom én is, amikor odaírják, hogy pályakezdőket keresnek, de azért benne van a hirdetésben, hogy 2-3 év tapasztalat elvárás.. csak azt nem értem, hogy egy pályakezdőnek ez még is honnan legyen? :D

   Törlés
  2. Fanni sajnálom, mert lehet egy helyen dolgoztunk volna, de örülök, hogy sikerült másodikat találnod. Sok sikert neked is. :)
   Barbi: igen, ez így van a legtöbb esetben sajnos. Meg azért sok furcsaság van még. Az biztos, hogy kitartónak kell lenni, ha jó munkát szeretnél.

   Törlés
 10. Gratulálok az új munkához és sok sikert kívánok az új kihívásokhoz!! :-)

  VálaszTörlés
 11. Szuper, sok sikert. :)
  Apropó, én most költöztem Szegedre és létezhet, hogy most pénteken (09.18), hogy láttalak egy kisvirágos ruhában felszállni a Széchenyi téren a 9-es trolira? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Igen, én voltam. :D

   Törlés
  2. Okés, akkor felismertelek. :D
   Nagyon csinos voltál. ^^

   Törlés