2015. július 22.

TESZT | Japán fényvédő | Hada-Labo Hyaluronic Acid UV Sunscreen Whitening Emulsion SPF50+ PA+++

Sziasztok!


Nem igazán egyszerű jó összetételű fényvédőt találni, melyben nincs alkohol, sem illatanyag és lehet rá sminkelni is. Hazai drogériákban nem is tudok ilyenről, ami mind a három kritériumnak megfelelne, ezért most Amerika után Japánból is rendeltem egyet a Viki által gyűjtött szép összetevőlistás fényvédőkből. A posztban a Hada-Labo Hyaluronic acid UV Sunscreen Whitening Emulsion SPF50+ PA+++ fényvédőről olvashattok.

Amit érdemes tudni erről a termékről, hogy SPF50+, mely vegyesen tartalmaz kémiai és fizikai fényvédőket tartalmaz. Nincs benne sem illatanyag, sem alkohol, ellenben van benne benne C vitamin, mely egy remek antioxidáns és folthalványításra is alkalmas. Nem szerepel túl nagy mennyiségben a krémben, mert az összetevőlista 8. heylén szerepel csak. Bár a C-vitamin már kis mennyiségben is hatásos. Hidratálók is vannak benne, mint például glycerin és hialuronsav. (Teljes összetevőlista ITT érhető el.) 

Minden bőrtípusra ajánlják. Az állaga úgynevezett "emulsion", ami azt takarja, hogy egy könnyű, könnyen beszívódó krémről van szó. Meglepődtem azon első használatkor, hogy tényleg mennyire folyékony az állaga az általán használt "nehéz" fényvédőkhöz képest. Van is a tubusban egy golyó, így ez is jelzi, hogy használat előtt fel kell rázni.


A tubusával nincs semmi probléma, a csőrön keresztül megfelelően lehet adagolni a krémet. Szállítani még nem szállítottam, de talán nem folyna ki. 

Tapasztalatok: Tényleg annyira könnyed és "vékony" ez a fényvédő, hogy két rétegben szoktam felvinni, hogy biztos védjen. Eddig nem tűnt fel, hogy barnultam volna a használata mellette, így azt gondolom, hogy megfelelően véd. Felvitel után egy 5 perccel már szépen beszívódik és sminkelni is lehet rá. Ráadásul elképesztően tartós lesz tőle a smink. Többször is volt, hogy a nagy melegben reggel használtam BB krémet, és este mikor mostam le még voltak maradványok belőle, nem is kevés. Igazán meglepett, mert azt hittem minden le fog olvadni.
Nekem kombinált bőrtípusom van, és remekül együtt működik a fényvédő a bőrömmel. Nem szárít egyáltalán, és zsírosabbnak sem tűnik tőle a bőröm, így azt gondolom, hogy igaz, hogy minden bőrtípusra használható.
Már több, mint egy hónapja használom minden reggel és nagyon megszerettem. Nem okozott semmilyen irritációt.


Az első képen látszik, hogy milyen folyós a fényvédő. Középen eldolgozva látható, és bal szélen 5 perc múlva, mikor beszívódott. Látszik, hogy marad egy kis fénye, de ez inkább ilyen egészséges fény mintsem zsíros bőr hatást keltő.

Kiszerelés: 38ml (50g)
Rendelhető: Ebayről - Link
Ára: Jelenleg US $16.45 ~ 4700Ft (Én még 4300Ft-ért vettem)


Összességében nagyon meg vagyok elégedve. Szép az összetevőlista, viszonylag gyorsan beszívódik, lehet rá sminkelni, de rásminkelés nélkül sem kelt zsíros bőr hatást. Egyetlen, amit hátrányként tudok mondani, hogy sajnos csak 38ml-t kapunk 4300-4700Ft-ért, ami annyira nem olcsó, de ha azt nézem, hogy tartóssá teszi a minket, akkor még éppen megéri.

Mi a kedvenc fényvédőtök?

Puszi, Asu


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése