2015. május 6.

TESZT | Miss Sporty Peel off Base Coat - Lehúzható alaplakk

Sziasztok!


Már régóta szerettem volna beszerezni egy lehúzható alaplakkot, hogy könnyebb legyen a csillámos körömlakkok eltávolítása. A drogériákban nem olyan régóta kapható néhány márkánál, ezek közül az egyik a Miss Sporty Peel off Base Coat elnevezésű lehúzható alaplakkja. 


Az üvege és ecsete is pont olyan, mint egy körömlakknak, és használni is ugyanúgy kell. Fel kell kenni a körömre egy vékony réteget, majd megvárni míg megszárad. Felvitelkor fehér színű a festék, majd átlátszóra szárad meg pár percen belül. A felé kerülő körömlakk színét, állagát és száradási idejét nem befolyásolja, olyan mintha ott sem lenne.


A legutóbbi manikűrömön mutatom be, hogy milyen is valójában. Csak arra a körmömre vittem fel az alaplakkot, amelyikre csillámokat is raktam. A sima lakkot könnyen el lehet távolítani, az alá nem érdemes használni szerintem.


Így nézett ki a manikűröm az 5. nap után. Az alaplakk csak ekkor kezdett el leválni a körmömről, de ez gyakorlatilag csak nagyon közelről volt észrevehető.


Felülről kezdtem el leszedni és csak a körmömmel kezdtem meg. Nem szükséges hozzá semmilyen eszköz, szépen leszedhető.


Itt pedig már le van szedve. Felülről annyira nem könnyű egyben leszedni, csak több darabban sikerült, de maradéktalanul el tudtam távolítani így a körömlakkot pár másodperc alatt. Látszik a körmömön, hogy a felső réteget kicsit megviseli, de ez nálam hamar helyreállt.


Kipróbáltam úgy is, hogy nem felülről, hanem oldalról kezdem el leszedni a lakkot, és úgy szinte egyben el tudtam távolítani.

Beszerezhető: Miss Sporty állványoknál
Ár: kb. 599Ft

Összességében nagyon meg vagyok elégedve ezzel az alaplakkal és mikor megvettem csak remélni tudtam, hogy működni fog. Könnyen kezelhető, és könnyen el is távolítható, ráadásul nem is drága. Ennél többet nem is várok el egy ilyen terméktől. :)

Ti próbáltátok már ezt az alaplakkot?

Puszi, Asu


14 megjegyzés:

 1. Nekem is megvan, imádom, ugyanezek a tapasztalataim... igaz én minimum három naponta lakkozok, így ilyen hosszan nem teszteltem még :) Én a köröm körüli bőrt is ezzel maszkolom nyomdázásnál, vagy ombre maninál!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Arra is ki akarom majd próbálni, de mostanában nem alkottam semmi érdekeset.

   Törlés
 2. Kicsit aggaszt, hogy rendszeres használattal vajon mennyire károsítaná a körmöt. Erről esetleg majd egy update-et írnál? Pedig jó lenne mert a homok-csillámos lakkokat mindig a fóliás technikával szoktam leszedni ami kicsit macerás. De azt hiszem fel is írom a kívánságlistámra. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ki akarom majd próbálni, de lehet nálam nem lesz túl hiteles az eredmény, mert van amikor nem festem ki a körmöm.

   Törlés
 3. Én csak és kizárólag nyomdázáshoz használom, a bőrre kenve, mert sajnos nekem körömre nem jött be, bár lehet, hogy nem megfelelő vastagságban (vagy túl vékonya, vagy túl vastagon kenve) alkalmazhattam, de mivel bőrre bevált, ezért már 3x vettem újra :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ott még nem próbáltam, de majd kiakarom. :)

   Törlés
 4. Nekem az a gondom vele, hogy ha esetleg valami éles tárgyhoz nyúlok, vagy valamibe beütöm a kezem, akkor a körmöm alján megsérül a lakkozás, tehát feltolódik ez a lehúzható alap. Nekem sajnos nem is maradna fenn 5 napig, mert ez kb. már a 2. napon meg szokott történni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ezt még nem tapasztaltam, ráadásul hajat is mostam vele, és akkor sem jött le.

   Törlés
 5. Megvan, de nem akart lejönni a körmömről, én rózsafa pálcikával próbáltam leszedni. Viszont nyomdázáshoz remek, csipesszel lehúzom és takarítani sem kell, venni fogok, ha elfogy!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek szerint szerencsés vagyok, hogy nekem lejön, ahogy kell. :)

   Törlés
 6. Nekem csak az miatt nem szimpik ezek, mert minden egyes alkalommal sérül kicsit a köröm felülete és ez hosszú távon azért necces lehet szerintem :\ Bár egyszer-kétszer valamilyen brutálisabb glitteres lakkhoz jól jöhet azért :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen ez benne van, egyszer-kétszer szerintem is belefér. Ilyen rövid távon nem vettem észre még semmi változást.

   Törlés
 7. Régóta szemezek vele, de lehet, hogy nemsokára haza fog velem jönni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennyiért nagyon megéri szerintem. :)

   Törlés