2015. május 27.

Hogyan hordjuk a kimonót?

Sziasztok!

Kimono


Viszonylag régen volt már divattal kapcsolatos bejegyzésem, viszont azt látom, hogy egyre népszerűbbek az általam oly kedvelt kimonók. Külföldön már 2-3 éve nagyon kedvelt ruhadarab a romperek mellett.
Mint a legtöbb ruhadarabból ezekből is rengetegféle mintájú van, viszont mindegyikben közös a T alakú szabás, melyek az eredeti japán kimonók alapjai.
Néhány outfit ötletet készítettem, hogy mégis hogyan és mivel a legstílusosabb hordani ezt a különleges ruhadarabot.

How to wear Kimonos1. Egyszerűbb mintázatú/egyszínű kimonó
Ezeket a fajtákat a legegyszerűbb kombinálni a meglévő ruhatárunkkal, mert egyszerű mintázatuk miatt sok mindennel hordható a hétköznapokban is.Nyugodtan felvehetünk hozzá feltűnőbb darabokat is, anélkül, hogy sok(k) lenne az összhatás.

2. Feltűnő mintájú rojtos kimonók
Ezeket még annyira a boltokban nem lehet megtalálni, viszont az internetes webáruházakban nagyon sok félével találkozhatunk. A rojtok már önmagukban elég feltűnőek, így mindenképpen valamilyen alapdarabbal érdemes kombinálni.

3. Csipkés és rojtos kimonó
Szintén ritkábban fellelhető darab, de abszolút feltűnő. A csipke miatt nem minden stílushoz és ruhadarabhoz passzol, de egy elegánsabb romperrel nagyon jól tud kinézni.

4. Mintás kimonó
Ezek a kedvenc darabjaim, mert különféle, lenyűgöző mintájú anyagokból készítik. Szuper feltűnő darabok és tényleg csak basic darabokkal érdemes kombinálni. Kedvencem ezek közül a farmer rövidnacis párosítás. 

5. Elegáns kimonó
Az anyagában mintás kimonók eleganciát sugallnak, így érdemes így is kombinálni. A legjobban szoknyával vagy ruhával párosítva tudom elképzelni, de akár egy csinosabb rövidnadrággal, romperrel is megállhatja a helyét.

Saját oufitjeim kimonókkal: 1|2|3|4

Összességében rengetegféle kombinációja van annak, hogy hordjunk egy kimonót. Nekem a kedvencem a rövidnadrágos párosítás valamilyen egyszerű toppal és egy szép mintás kimonóval. Könnyen megtalálhatjuk a saját stílusunkhoz illő darabot is. Amire viszont mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy ne kombináljuk túl. Alapból feltűnőbb darabok, így akkor érvényesülnek a legjobban, ha ezek a kimonók kapják a szettünkben a főszerepet.

Nektek tetszenek a kimonók?

Puszi, Asu

6 megjegyzés:

 1. Az 1.-es kimonó nagyon tetszik!! És szuper jó a kép hangulata is! :)

  VálaszTörlés
 2. Köszi az inspirációt! Nemrég vettem az F&F-ben egy kimonót, eddig a szekrényben lapult, várom a tartós jó időt, hogy hordani tudjam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szinte minden kimonóm az F&F-ből van, imádom őket. :)

   Törlés
 3. Nekem a negyedik farmeros kimonó tetszik a legjobban :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annak imádom a pink szegélyét. :)

   Törlés