2015. április 29.

TESZT | Manhattan Quick Dry 25G körömlakk

Sziasztok!


Mostanában több hasonló színű körömlakkról is írtam. Ennek oka pedig nagyon egyszerű. Ezen a tavaszon valahogy ezeket a színeket preferálom. Ez a Manhattan Quick Dry 25G körömlakkja, ami egy kicsit barackos-rózsaszínes árnyalat. Annyit ígér csak, hogy 60mp alatt megszárad, de már most elárulom, hogy ennek a közelében sincs a száradási ideje.


Elsősorban a szép színe miatt választottam ezt a csomagot, mert ez egy igazi tavaszi szín számomra. Sajnos viszont sok jót nem tudok említeni róla. Konkrétan semmi jót a színén kívül. Először is a kupakja annyira nem esik kézre, de meg lehet szokni. Ez még nem olyan nagy baj. Az ecsetének a formájával sincs bajom, mert könnyen ellehetne vele oszlatni a lakkot, ha nem lenne túl sűrű a festék és túl kemény az ecset. Az első réteg felvitelekor még nincs akkora baj, azt még fel lehet vinni viszonylag vékonyan, csíkozás mentesen. A második rétegnél kezdődnek a problémák. Nagyon vastagon lehet csak felvinni a második réteget, mert amikor elkezdem eloszlatni, akkor már elkezd megszáradni és így már csak csíkokat lehet belevinni. A száradási idő az első rétegnél még nem olyan rossz, igaz nem 60mp, hanem olyan 5 perc, de legyen, ezt még elnézném neki, viszont a második rétegnek már 1 óra hossza kellett, és még így is párnanyomatos lett 1-2 körmöm. A két réteggel még minimálisan átlátszanak a körömvégeim, de egy harmadik réteget erre már nem vittem fel. Féltem, hogy soha nem fog megszáradni.


Összességében ez egy nagyon nehezen kezelhető körömlakk. Haragszom is rá emiatt, hogy ilyen pocsékra sikerült, mert olyan szép szín lenne. Jelen esetben nem tudom elnézni a hibáit, még a színe miatt sem. Munkatársam is kiváltotta ugyanezt a csomagocskát és ő is pont ugyanezeket tapasztalta, mint én. Krémmánián is elég vegyesek a  a vélemények róla, így nem tudom, hogy csak ez a szín kevésbé jó, vagy a többi is, de inkább nem kísérletezem.

Nektek mik a tapasztalataitok a Manhattan lakkokkal?

Puszi, Asu

12 megjegyzés:

 1. Vesztemre én is ezt váltottam ki, igaz, nálunk nem is volt más opció a DM-ben. Ugyanez a véleményem a lakkról, mint neked. A többi színnel jobbak voltak a tapasztalataim. Ez sajnos nagyon nem nyert, számomra kezelhetetlen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnalom, hogy neked sem vált be. :/

   Törlés
 2. Én még nem próbáltam ki a feketét, de ezek után félek tőle kicsit.
  Viszont volt régebben egy piros lakom tőlük, azt szerettem.
  Nagyon szép a színe, de ha ilyen színt keresel a Moyra peach collection-ben nézz körül, nekem onnan van nagyon hasonló, és annak a minőségére sem tudok panaszkodni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet megnézem majd a Moyra-sat, meg még a Rimmel új hasonló színét néztem.

   Törlés
 3. A Manhattan lakkok szépek, tartósak, de ez a miniüveges verzió eléggé csapnivaló. Nagyon hamar be is sűrűsödött, pár használat után úgy gondoltam, nem szenvedek vele, kár a hígítót pazarolni, mikor újkorában is csak bosszantott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy üvegeset még nem próbáltam, de lehet, hogy csak a minikkel van a baj. Elég megosztóak voltak a vélemények.

   Törlés
 4. Szép színe van nagyon, szóval kár érte :(

  VálaszTörlés
 5. Szép ez a szín, és tetszik a gyűrűsujj feldíszítése is. :)

  VálaszTörlés