2015. január 21.

TESZT | Remington Frizz Therapy hajkefe és körkefe

Sziasztok!


Sokáig nem gondoltam volna, hogy egy fésűről is lehet tesztet írni, azután Azrail-nál olvastam először ezekről a Remington Frizz Therapy fésűkről.

Frizz Therapy hajkefe:
Termékleírás: "A hajkefe a tükörsima, egyenes haj formázásához nyújt segítséget, a mikro kondicionálóval átitatott sörtéknek köszönhetően a hajkefe kíméletes a hajszálakhoz különösen akkor, ha a Remington Frizz Therapy hajsimítóval használjuk." (mybeautytools.com)


 Azrail tesztje alapján a hajkefe rögtön szimpatikus lett, amit én is megrendeltem a Mybeautytools-tól. Sokáig nem érdekelt, hogy milyen fésűt használok, főleg, hogy amúgy sem szeretek a hullámos hajam miatt fésülködni, mert csak szanaszét áll tőle a hajam. Ezzel a fésűvel sokkal jobb fésülködni, mint a noname fésűkkel. Nem tölti fel elektromossággal a hajam, emiatt kevésbé áll szanaszét fésülés után. Meglepően nehéz a fésű műanyag társaihoz képest. Nem látszik rajta, de fából készült.
Nagyon megszerettem ezt a fésűt, mert kevésbé száll tőle a hajam és nagyon jól masszírozza a fejbőrt fésülködés közben. És a legfontosabb, hogy nem sikoltoznak az összegubancolt hajszálaim fésülködés közben. Persze emellett is oda kell figyelni arra, hogy ne "erőltessük" a fésűt, ha megakad, de olyankor könnyebb kibontani a hajam, mint mikor másik fésűt használok.


Frizz Therapy körkefe:
Termékleírás: "A körkefe a hullámos loknik formázásához nyújt segítséget, a mikro kondicionálóval átitatott sörtéknek köszönhetően a körkefe kíméletes a hajszálakhoz különösen akkor, ha a Remington Frizz Therapy hajsimítóval használjuk." (mybeautytools.com)
A körkefét csak nem rég szereztem be az Auchanból, ahol szintén 2500Ft-os áron juthatunk hozzá. Hajszárításhoz választottam, mert már régóta egy régi körkefét használok a hajtöveim megemelésére, de arra sajnos nem vált be. Fésülködni sem lehet vele, mert a sörték olyan szorosan vannak egymás mellett, hogy az én hajam inkább tépi, mint fésüli, és még szállni is elkezd, mert feltölti őket. Bár ezt sejthettem volna mielőtt megvettem, hogy nem lesz jó erre a célra, de nem gondoltam át normálisan. Legközelebb ritka fogú, rövid sörtéjű körkefét fogok keresni hajszárításhoz.

Készítettem képet a fésülés előtti állapotról, és arról is, ha megfésültem a Remington hajkefével és egy noname fésűvel a hajam. A kép szerintem nem adja vissza a különbséget a két fésű között élőben szembetűnőbb a változás.

Összességében a hajkefével nagyon elégedett vagyok. Könnyeben ki lehet vele fésülni a hajam, mint az előző noname fésűmmel, és nagyon jól masszírozza a fejbőrt. Sajnos a körkefe az nem vált be, nagyon tépi a hajam.

Ti milyen fésűt használtok? Elégedettek vagytok vele?

Puszi, Asu

4 megjegyzés:

 1. Igen, ahogy írtam a körkefe nekem sem vált be, ajándékba odaadtam egy barátnőmnek akinek rövid a haja (kleopátra), de még neki se vált be...:(
  Viszont a kefémet semmi pénzért le nem cserélném, örülök hogy az neked is bevált:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reméltem, hogy jobb, de szörnyű sajnos. :(

   Törlés
 2. Én egy noname tág fogú fésűt használok balzsamozás után és kész. A göndör/hullámos hajamat nem kínzom egyébbel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem szoktam túl sűrűn fésülködni, mert elvesznek a szép hullámaim. Ilyen tág fogú fésűt még nem próbáltam, bár gondolom az jobb ilyen balzsamos kifésüléshez, mint szárazon.

   Törlés