2015. január 26.

Ahogy én tornázok - Has

Sziasztok!

Már régóta terveztem posztot írni arról, hogy hogyan edzek. Igazából itthon szoktam tornázni, mert futni nem szeretek. Konditerem meg messze van és nincs is kivel mennem, szóval maradt ez. 
Sajnos nem folyamatosan sportolok. A leghosszabb időszak, amit itthon tornáztam az 4 hónap volt, és azért hagytam abba, mert nyáron 30-35° van a házban és egyszerűen majd meg haltam egy kis mozgástól is. Utána meg 1-2 hónap kihagyás után nagyon nehéz újrakezdeni, én meg csak mindig halogattam, de most újra belevágtam.

Amikor 2-3 évvel ezelőtt elkezdtem itthon tornázni, akkor Rubint Réka, Napi 20 perc önmagadért edzés programját választottam. Hiba volt. Olyan izomlázam volt egy hétig 10 perc tornától mint még soha. Fájt a felkelés, a leülés, kb. minden mozdulat. Persze hozzá lehet szokni, egy idő után már nekem sem okozott gondot végigcsinálni a 20 percet, de kezdőknek nem ajánlom. Végül meguntam a monoton feladatokat, ezért valami új után kerestem. Youtube-on meg is találtam a tökéleteset, aki nem más mint Casey Ho, a Blogilates csatorna vezetője.
Nagyon szeretem a videóit, mert hatásosak, és jók a feladatsorok is. Ráadásul, ha megunjuk valamelyiket, vagy komolyabb edzésre vágyunk, akkor nyugodtan válogathatunk a többi videója közül is, hiszen több, mint 200 videója van.

A kedvenc videóim a has edzésére:
Általában egy edzés alatt ezt a 3 videót csinálok meg. Amikor nulláról újrakezdem a tornázást, akkor mindig fokozatosan terhelem magam. Első héten 1 videó, második héten 2, harmadik héttől pedig 3 és maradok is ezen a szinten egy darabig.


Bemelegítésnek szoktam használni, de kezdőknek is ajánlom.


Ez már keményebb. Kell egy kis edzettség hozzá, hogy végig tudjuk csinálni.

Ez a videó pedig konkrétan a has alsó izmait készteti munkára. 

Ha váltogatni támad kedvem a videókat, akkor rendszerint ezek közül válogatok:


 Ez nagyon jópofa szerintem, mert az ABC betűit használjuk a tornázás során. :)


Ahogy a neve is mondja, Extreme abs, egy keményebb fajta torna, amit az Abs on fire! videóval szoktam cserélgetni.


 Végül, pedig egy gyors 5 perces feladatsor, ha még kedvem támadna edzeni, vagy van amikor kiváltom vele a fenti 3 videó közül az egyiket.

Mostanában ezen videók alapján tornázom, de viszonylag sűrűn frissül a listám, hiszen Cassey mindig újabb, és újabb videókat hoz, hogy ne legyen unalmas a tornázás. :)

Ti szoktatok otthon mozogni vagy inkább konditerembe jártok?

Puszi, Asu

4 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jók a bejegyzéseid, én is gondolkoztam már hasonló témákban! Ha van kedved, látogass el hozzám! Oldalam: www.boyszi.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi szépen! :) Benézek hozzád.

      Törlés