2014. december 30.

Az új szemüvegem az internetről

Sziasztok!

Nem sokszor hangzik el a blogom, hogy szemüveges vagyok, és nem is véletlen, hogy eddig nem láthattatok szemüvegben. Ennek oka, hogy már évek óta kontaktlencsét viselek, amit nagyon szeretek. Viszont jó, ha legalább egy normális szemüvegünk akad otthon, ha szükség lenne rá, meg amúgy sem lehet mindig kontaktlencsét viselni. Itthon mindig szemüvegben vagyok, ami már egy ősrégi darab. Van újabb szemüvegem is, de azt nagyon ritkán használom. Nem rég vett anya és húgom is új szemüveget, és valahogy hirtelen én is szerettem volna egy újat. Letettem róla, mert úgy sem szoktam hordani szemüveget, viszont az Opti24 online optika jóvoltából mégis csak lett egy új szemüvegem. 


Ez ugye egy online szemüveg bolt, ahol rengeteg szemüvegkeret közül válogathatunk, és áruk is kedvezőbb, mint az optikákban. Egyetlen hátránya ugye, hogy online, ezért nem tudjuk élőben felpróbálni a kereteket, viszont biztosítanak online próbát. Ehhez egy képet kell magadról feltölteni, és már lehet is próbálgatni a szemüvegeket. Napokig gondolkoztam, hogy melyik keretet válasszam. A családtagjaim, ismerőseim véleményét is kikértem, de nem igen könnyítették meg a döntésem. :D 
Amit mindenképpen fontosnak tartok, hogy a keretek méreteit jól nézzétek meg, mert több féle méret is elérhető, amit a képről nem lehet megállapítani. Én úgy csináltam, hogy lemértem a mostani szemüvegem és ahhoz viszonyítottam a kinézett keret méreteit. Végül pedig a képen látható, Motala fekete-fehér szemüvegre esett a választásom. Szerettem volna kipróbálni egy kicsit nagyobb méretű szemüveget is.


Felvéve, pedig így néz ki. Akik eddig látták azt mondták, hogy jól áll szóval elhiszem nekik. :) Végül is nem csalódtam egyáltalán. Féltem attól, hogy nem jó, vagy, hogy nem fog jól állni, de jól sült el ez a választás. Egyedül a tokjával nem vagyok megelégedve, mert elég vékony műanyag, így azt maximum itthon használom majd, utazáshoz nem merném. Szemüvegtípustól függ, hogy milyen tokot adnak hozzá.


Ennek a szemüvegnek az ára 19900Ft volt lencsével együtt, ami olcsónak számít, mert általában a keret szokott ennyibe kerülni és ahhoz jön még a lencse aminek darabja 10-20ezer Ft is lehet. Kérhetjük sima üveggel vagy dioptriás lencsével is.

Összességében meg vagyok elégedve ezzel az online optikával. Természetesen nem helyettesíthet egy hagyományos optikát, ahol szemvizsgálatokat is végeznek. Ahhoz, hogy rendelni tudjunk dioptriás szemüveget ismernünk kell az adatainkat hozzá, de szerintem aki szemüveges az pontosan tisztában van vele.

Rendeltetek már internetről szemüveget?

Puszi, Asu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése