2014. december 16.

A meg nem érkezett iHerb rendelésem

Sziasztok!

Olyan 1 hónappal ezelőtt hírt adtam arról, hogy az iHerb-en 20% kedvezmény van minden dekorkozmetikai termékre, ezért le is adtam egy nagyobbacska rendelést. Alig vártam, hogy megérkezzen, hiszen nem csak magamnak rendeltem, hanem a családtagjaimnak is rendeltem ajándékokat, amiket karácsonyra akartam odaadni. Igen, csak akartam, hiszen ez a csomag sajnos nem érkezett meg. Hiába vártam, vártam és reménykedtem, hogy majd ma biztos ott lesz a székemben ha hazaérek. Hát nem volt. 4 hét várakozás után feladtam a reményt. Egyébként 24-éig kellett volna megérkeznie. Nagyon csalódott vagyok emiatt, hiszen több, mint 100 rendelést leadtam már (ebay-t beleszámolva) és csak egyszer volt olyan, hogy majdnem nem érkezett meg a termék, viszont olyan 3-4 hónapnyi bolyongás után az is megérkezett. Tehát mondhatjuk, hogy eddig minden rendelésem megérkezett, eddig...

Nem csak az elúszott pénzem miatt vagyok csalódott, hanem főleg amiatt, hogy karácsonyra adtam volna oda néhány terméket ajándékba, ami nálunk nem kapható, erre egy "kedves" postai dolgozó valahol a világban lenyúlta azt. Innen is köszönöm neki, remélem hasznát vetted a termékeknek, és finom volt a borsóchips is.

A sima $4-es rendelést választottam. Már rendeltem korábban így, akkor minden probléma nélkül megérkezett. Már bánom, hogy nem szántam rá még egy ezrest a követési számra. Bár attól még simán lenyúlhatták, csak látnám, hogy hol veszett el. Ezeknél az olcsó postázási módoknál sajnos nincs visszatérítés, így nem is írtam az iHerb-nek, mert felesleges lett volna.

Amiket rendeltem volna:

Anyának és húgomnak:

Magamnak:

Húgomnak karácsonyra:

Igazából részletezni nem szeretném, mert így nem látom értelmét. Nem írok se árakat, se linkeket. Akit esetleg mégis érdekel annak komiban szívesen megírom.

Sajnálom, hogy nem érkeztek meg, mert mindegyik termék új lett volna számomra/számunkra és nagyon vártam, hogy kipróbálhassam az ELF termékeket és a híres borsó chipset megízlelhessük, de ez most nem jött össze.

Update: Végül csak írtam nekik. Mdolla Ági meggyőzött. :) Amint válaszoltak frissítem vele a posztot.
Update 2.: Nagyon hamar válaszoltak, bár ez nem jelent semmi. A levél lényege, hogy várjak, ezt be is másolom.

"With international delivery, it is not uncommon for packages to be delayed due to one of three issues:
1. International Shipping
2. Local Customs Regulations
3. Local Delivery Provider
Please allow us some additional time to research these international delivery touch points. If your package is delivered in the meantime, please let us know.
We do appreciate your patience in this matter."
Volt már olyan rendelésetek, ami nem érkezett meg?

Puszi, Asu


34 megjegyzés:

 1. Nekem pont pár hete valamiért visszafordították a vámnál a csomagomat, pedig egy 10 dolláros rendelésről volt szó, majd pont ezután amikor újrarendeltem volna a terméket, kiderült, hogy mostmár tömeg szerint számítják a szállítást, így az egyetlen sampon, ami működik a hajamon és csak innen rendelhető Európába reális áron, 21 dollárba kerülne, amiből csak a szállítás 14, mert 1 literes kiszerelésben kapható...fogalmam nincs, hogy mégis mi problémájuk volt a vámnál egyébként...eléggé ki vagyok borulva...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszus, nem csodálom. Még én is azelőtt rendeltem, hogy nem álltak át erre az új postázási módra. A visszafordításról kaptál valami értesítőt, levelet vagy akármit? Úgy tudom, hogy értesítenek, de lehet rosszul tudom.

   Törlés
  2. Három héttel kb. a rendelés leadása után kaptam, hogy hát, visszaküldték a terméket és a rendelés árát visszautalják, minusz a szállítás és a termék 20%-a, mert azt levonják ha vissza lesz fordítva a termék, tökmindegy miért...nem is én voltam a hibás, hogy mondjuk nem mentem el érte hetekig és azért kellett volna visszaküldeni, nem is tudom, hogy mi volt a problémájuk vele, az országba nem jutott be konkrétan a csomag.

   Törlés
  3. Jol megjártad vele. Én semmi értesítést nem kaptam. Már bánom, hogy nem kértem követési számot hozzá, akkor rá tudnák nézni.

   Törlés
 2. Nagyon sajnálom, pedig tényleg jó dolgokat rendeltél! Nekem még ilyen sosem volt, pénzt is fizettek már vissza... Tényleg sajnálom :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pénzt már volt, hogy én is kértem vissza, de ugye az ebay-nél jellemző főleg. Reméltem, hogy megérkezik így is. Sajnos a futárszolgálatos postázás annyiba került volna, mind amiket rendeltem összesen...

   Törlés
  2. Uh basszus. Amúgy ott mennyi a reklamálási idő?
   Azért legalább a pénzt visszautalhatnák.
   Ismerős érzés, velem BPS csinálta ezt. Csak én reklamáltam, de az ügyfél kezelés botrány.

   Törlés
  3. Nem reklamáltam, mert írják, hogy non-refundable, tehát nem fizetik vissza. Meg a honlapom sem tértek ki sehol elveszett csomagra.

   Törlés
  4. Az igen. Semmi nem védi a vásárlót? Nagyon sajnálom:( Azért remélem valami csoda folytán megkapod a csomagod.

   Törlés
  5. Itt nincs sajnos. :( Reméltem, ha megírom a posztot valami csoda folytán megérkezik... :D

   Törlés
 3. Szia!
  Én november 14-én rendeltem és ma kaptam értesítőt a csomagról, tehát tegnap akarták kihozni (meg ma). Szóval szerintem ne add fel a reményt:) Másik blogon is olvastam, hogy november 11-én rendelt és pont egy hónapra kapta meg. Még ez simán megérkezhet. Mellesleg nekem is november 24-ét írtak (másik levélben november 28.) Mellesleg én nagy városban is lakom, szóval ha faluban laksz, akkor meg még inkább nincs késő:) Fel a fejjel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Noh szépen fogalmazam, kicsit késő van:D de a lényeg érhető:)

   Törlés
  2. Nagyon boldog lennék, ha még is megérkezne, de már nem sok esélyt látok rá.

   Törlés
 4. Én is most pont így fogok járni szerintem :S Minden dolgot karácsonyi ajándéknak szántam, nov. 24.-én adtam le a rendelést, és még midníg nem érkezett meg :( Most rendelek először iHerbről (ebayről rendszeresen), azt hittem lehet valamiféle reklamációt leadni, de ezekszerint nem :( Sajnálollak, meg magamat is :( :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az még megérkezhet szerintem, mert ugye gondoltam arra is, hogy a közelgő karácsony miatt késnek a csomagok.. bár az ebay-es rendeléseim időben megérkeztek. Tegnap is épp jött egy.

   Törlés
  2. Ajánlott küldeményt se térítenek meg, az ajánlottal se lennél sokkal tovább, bár azt legalább egy darabig követheted (nem a kézbesítő postás rakja zsebre).
   Nekem egyszer késett sokat, akkor írtam nekik, pénzvisszatérítésről szó se volt (írták várjak), nálad se lesz. Vagy megérkezik sokat késve (mint az enyém) vagy nem érkezik meg és elvesztetted a pénzt. Sajnos ez van. Talán még megkapod.

   Törlés
  3. Zsofi, en november 18-an rendeltem az iHerbrol, kicsivel 50 USD alatti ertekben. Dec.1.volt a szallitas idopontja. Ehelyett mult het penteken kaptam meg. Szoval a tied a napokban biztosan megerkezik, de a karacsonyi millionyi csomag miatt minden csuszik....

   Törlés
  4. 9Vikkk9: tudom, hogy az is elveszhet, de legalább van róla valami papírom, amivel kerestethetem a postán, de eddig még nem volt azzal gond szerencsére.

   Mia: én is beleszámoltam, hogy késhet a karácsony miatt, de 24-e már nem most volt sajnos.

   Törlés
  5. Köszönöm szépen a válaszokat lányok :) még várok, és remélek...azt is, hogz egyszer a Tiéd is megérkezik Asuke :)

   Törlés
  6. Nekem megérkezett a csomag szerencsésen, pont 23.-án, így oda tudtam adni karácsonyra :) A Tiédben is bízok még!!! :)

   Törlés
  7. Örülök, hogy neked megérkezett. :) Az enyém sehol..

   Törlés
 5. Sajnálom, hogy így jártál, bár így elég necces is rendelni, hogy előre tudod, hogy akár el is veszhet, akkor pedig vissza sem kapod a pénzt. A magyar postából kiindulva nem mernék így rendelni, sajnos nekem is épp elég negatív tapasztalatom van velük :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Általában így szoktam, mert minden megérkezett eddig előbb utóbb. Meg úgy vagyok vele, hogy nem akarok emiatt lemaradni valami jó kis termékről. Bár, ha Magyarországon postázok valamit azt általában csak ajánlottan szoktam, mert azért annyira nem bízok bennük...

   Törlés
 6. November 24- en kellett volna megerkeznie a csomagodnak? Ossz mekkora erteku volt? Nincs kedvem keresgetni a honlapon :) Nem lehet, h a postan ucsorog? Mert a postas nem mindig hagy ertesitot. Hivd fel a postat es kerestess a nevedre. Mar en is hivtam a postat, amikor dec.1.utan 1 hettel sem erkezett meg.... Utana probaltam meg turelmes lenni es meg is jott:) Ket hettel a kiirt datum utan...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, 24-éig. 6000ft-ot fizettem kb érte úgy emlékszem. Szerencsére rendes postásunk van, aki mindig hagy értesítőt, ha itt járt.

   Törlés
 7. Nekem is volt már olyan, hogy az értesítőt nem dobták be vagy elkallódott. Bementem a postára érdeklődni és ott kuksolt a csomagot. Pár éve jártam úgy egy francia rendelésnél, hogy nem kértem regisztráltan a csomagot, pedig nagyobb értékű volt, kb. 20000 Ft. (100 euro fölött volt ingyenes.) Nem jött meg a csomag. Reklamáltam. Írták nézzek utána a postán. Nem volt ott. Erre írták, hogy vagy újraküldik vagy a következő rendelésemnél jóváírják. Újra kértem. Pár hét múlva megjött az eredeti is. Annyira boldog voltam, és olyan normálisnak gondoltam a céget, hogy megírtam, hogy megjött az eredeti. Azt írták, hogy az enyém lehet az eredeti 20%-áért. Kifizettem és boldog voltam. Gyöngyök voltak egyébként.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy szerencséd volt, és a francia cég is nagyon rendes volt. Jól jártál végül :)

   Törlés
 8. Ez bosszantó :( Remélem, lesz eredménye a reklamációnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nagyon az. Türelmet kértek és ennyi, bár igazából nem is számítottam többre.. A lényeget bemásoltam a levélből a posztba.

   Törlés
 9. Nekem egy hónap alatt ért ide a csomagom, szerintem a tied is meg fog érkezni!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig még nem érkezett meg sajnos.

   Törlés
 10. Én is november 13-án rendeltem, és december 15-én érkezett meg. Remélem a tiéd is ideér végül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem sok esélyt rátok már rá, sajnos még nem érkezett meg.

   Törlés
 11. Sziasztok!
  Sokat gondolkoztam az iherbes rendelésen, mert a korábbi hely (Swanson) ahonnan rendeltem elég problémás volt. Elég sokat kellett várni az árura mire megérkezett. Viszont az iherbtől jóval olcsóbb. Szerencsére mivel kitartó kereső vagyok, találtam egy másik amerikai céget (Pipingrock), aki sokkal megbízhatóbb, mint a Swanson. Jóval gyorsabb szállítási idő, átlagosan 2 hét alatt megérkezik, de volt, hogy egy hét után már megkaptam a küldeményt. A szállítási díj is jóval kevesebb, mint a Swansonnál, 90dkg-ig csak 4 USD. Ahogy itt többen írták, én is úgy szoktam a Pipingrock-tól rendelni, max. 50USD-ig és nagy eséllyel átmegy a vámon. Ha ennél nagyobb összegben rendelnék már nagyobb lenne az esélye, hogy vámkezelik. Ráadásul van egy kupon kódom, ha a BED283-at beírod a jutalom kód, promóciós kód mezőbe, akkor 40$ alatt 5$ kedvezményt kapsz, 40$ felett pedig 10$ kedvezményt. A weboldalon beállítható a magyar nyelv és a fizetendő valuta is, nem kötelező az USD, lehet EUR-al is fizetni. Szerintem egyszerű és jól átlátható, még azok számára is akik nem tudnak angolul. Itt egy közvetlen link, de bármi kérdés lenne szívesen segítek: http://www.pipingrock.com/?rwcode=BED283
  Sokat keresgéltem, hogy honnan kellene olcsó és megbízható vitaminokat rendelni, de én ennél jobbat eddig még nem találtam. Teljesen biztonságos és gyors. Megrendelés után gyorsan befoglalják a kártyámról az összeget, én pedig azonnal lezárom a kártyát, de ez már a banki része. Szerencsére a bankom is jó olcsó és megbízható! Sok sikert és jó spórolást mindenkinek!

  VálaszTörlés