2014. augusztus 2.

Melyik a jobb száraz sampon? | Syoss vagy Batiste?

Sziasztok!


Szerintem nem csak az én napomat tudja megmenteni egy ilyen száraz sampon. :) Elő szokott fordulni velem, hogy egyszerűen elfelejtek hajat mosni, és mire eszembe jut, addigra általában már végzek a zuhanyzással..Sőt olyan is volt már, hogy nem volt meleg víz vagy víz egyáltalán, így akár életmentő is tud lenni. :) Eddig ezt a két fajtát próbáltam, mert nem szoktam túl sűrűn használni. Van, hogy egy hónapig elő sem veszem, és van hogy heti egyszer. Attól függ mennyire tartom gáznak reggel a hajam.

Tehát a két tesztalany a Syoss Volume Lift és a Batiste fruity & cheeky cherry száraz samponja. 


Csomagolás: 
Túl nagy különbség nincs a csomagolásukban csak a mintájuk más. A cseresznyés szerintem abszolút nyerő. A fekete meg olyan semmilyen nekem. Mindkettő kupakja jól záródik, nem lötyög, nem esik le. 200ml száraz sampont tartalmaznak.


Ár:
A Syoss 1000Ft körül van. 
A Batiste, pedig 4.27-tól kezdődik Asos-on, ami kb. 1400Ft.
 
Illat: 
A Syoss-nak elég erős illata van. Sok helyen olvastam már, hogy a citroméhoz hasonlít, de nem tudom engem nem emlékeztet semmire. Ami zavaró benne, hogy a hajra fújás után én egész nap érezni szoktam ezt a nem túl kellemes, erős illatot.
A Batiste-nak sokkal finomabb illata van. Elvileg cseresznyés, de engem annyira nem emlékeztet arra, viszont egyáltalán nem erős illat. Hajra fújás után nem érezhető, én legalábbis nem érzem.


Használat:
Syoss: 20cm távolságból kell a hajra fújni, majd törölköző segítségével belemasszírozni a hajba, majd ki kell fésülni. Hajszárítóval, pedig a maradékot lefújni. (Sosem használtam még hozzá hajszárítót, az nekem már túl macerás, ezért állt vagy fél évig a polcomon..)
Batiste: 30cm távolságból kell a hajra fújni, majd az ujjainkkal belemasszírozni a hajba, és kifésülni.
 
Hatás:
A Syoss eredetileg vékony szálú hajra való, de az én vastag szálú hajammal is elbírt. Ígérete szerint 1 extra nap frissességet és volument biztosít. Eltünteti a felesleges olajat a hajtövekről. Valamennyire tényleg meg is emeli a hajtövet, de azt vettem észre, hogy van amikor fél nap után ugyanolyan zsíros a hajam, mint használata előtt. Olyan is van, hogy 1 napot bír, de utána hajat kell mosni mindenképpen. A por fehér, de általában ki tudom úgy fésülni, hogy ne maradjon a hajamban.
A Batiste az minden hajtípusra való. Tisztaságot, frissességet, és textúrát ígér. A por szemcséi szintén fehérek, de  kisebbek, mint a Syoss-nál. Itt sem tapasztaltam, hogy meglátszana a hajamban, szépen ki lehet fésülni. Eltünteti a felesleges olajat a hajtövekről. Nem csak fél vagy 1 napig tart a hatása, hanem tovább. Használat utáni másnap ugyanolyan a hajam, mint közvetlen a használat után. Nem zsírosodik vissza ugyanúgy.

Összességében:
Addig amíg nem próbáltam ki másik száraz sampont, azt hittem, hogy a Syoss jó, de rá kellett jönnöm, hogy nem igazán az. Persze nem olyan rossz, de az illata elég zavaró számomra. Abszolút nyertes a Batiste, mert egy szuper száraz sampon. Nagyon meg vagyok elégedve mind az illatával, mind a hatásával. Egy baj van vele csak, hogy Magyarországon nem kapható. Én is Asos-ról rendeltem, de, ha tudom, hogy ilyen jó, akkor többet rendeltem volna. Jelenleg ez a cseresznyés fajta nem elérhető. 

Ti próbáltátok már valamelyik száraz sampont? Melyik a kedvencetek?

Puszi, Asu

6 megjegyzés:

 1. Ezeket a száraz samponokat annyira nem szeretem,vhogy nekem nem vált be egyik sem,pedig elég sokat próbáltam már még régebben. Nekem azóta nem zsírosodik a hajam,mióta a White Hairbe járok,elég minőségi termékeket használnak,meg is fogom kérdezni,hogy az én hajamra személy szerint mit szokott rakni a fodrász csajszi,mert engem lenyűgözött a hatása :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem néha muszáj, mert szeretem addig eltolni a hajmosást ameddig csak lehet..általában heti 1x mosok hajat.

   Törlés
 2. Igen,ezt teljesen megértem,mert ugye az az egészséges,hogyha minél ritkábban mosunk hajat,ezt az eredményt szeretném én is elérni,de már örülök a heti 2 alkalomnak is :D Azóta amúgy megérdeklődtem,és kevin murphy termékeket használnak a white hairben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Azért a heti kettő sem olyan rossz szerintem, van, hogy nálam is így jön ki. Viszont nem bírnék naponta, vagy két naponta hajat mosni, ahhoz túl lusta vagyok. Bár szerencsére csak heti 1x kell. A sampon egyébként tényleg nagyban tudja befolyásolni, volt, hogy a 4. napon már vállalhatatlan volt, meg nagyon lelapult..

   Törlés
  2. Örülök,hogy akkor mindketten megtaláltuk a nekünk megfelelőt :) Persze olcsóbb megoldás ez a száraz sampon minden szempontból,viszont hogyha egyszerűen nem bánik el az én hajammal .... :/ Nem baj azért,segítettek a white hairben :)

   Törlés
  3. Nem vállhat be ez sem mindenkinek, bár már egyre több féle kapható a drogériákban is. :)

   Törlés