2014. augusztus 24.

Back to School 2. | DIY ~ Füzet és írószer dekorálása

Sziasztok!


Sajnos már csak 1 hét és újra itt van a suli. Mivel nem lesz sok órám, így csak 1-2 füzetet vettem. Nagyon már nem akarok költeni semmire, füzetből is a legolcsóbbat vettem. Ezzel csak egy baj van, hogy ronda a kinézete, ezért úgy gondoltam, hogy feldobom kicsit. 
Már a rotringjaim is jó pár évesek és az idő ezeket sem kíméli, jócskán megkoptak. Csúnyák már így, de még működőképesek. Nem akartam újat venni, ezért ezeket is átalakítottam kicsit. Először ezt láthatjátok.


Amire szükséged lesz:
- Régi rotring/ceruza/toll
- Mintás cellux, másnéven Washi tape (én INNEN rendeltem, de hobbi boltokban is elérhetőek)

Ha megvannak a kellékek, akkor mindössze annyi a teendőd, hogy a mintás celluxot rátekered a ceruzára. Fentről átlósan tekerd lefele, mert úgy fogsz csak tudni haladni vele. Addig tekerd, amíg a ceruza/rotring/toll végére nem érsz. A végeredményt, pedig a lentebbi képen láthatjátok. Szerintem jópofa ez az ötlet.

A másik DIY, pedig a füzeteknek a kidekorálása. Ilyen csúnya szép sárga füzeket vettem. Már jó ideje nem költök mintás füzetekre, inkább feldobom a kinézetét saját magam.

Amire szükséged lesz:
- Füzet
- Keményebb lap
- Régi magazinok
- Olló
- Ragasztó
- Ceruza
- Hatszög

1. Lépés: Hatszög sablon elkészítése
A hatszög sablont úgy készítettem el, hogy kinyomtattam egy hatszöget, majd kivágtam, és ráragasztottam egy keményebb papírra, hogy legyen tartása, majd azt is kivágtam. Ez lesz a sablonunk, ezt fogjuk körberajzolni. 

2. Lépés: Új borító felragasztása
A fehér lap az azért kell, hogy arra ragasszuk rá a képeket, ne pedig az alap sárga borítóra. Én ezt már a legelején ráragasztottam a füzet tetejére, és addig hagytam száradni, amíg ki nem vágtam a képeket.

3. Lépés: A hatszög képek elkészítése
Tedd oda a magazinban a hatszög sablont, amit szeretnél kivágni, majd rajzold körbe, és vágd ki.Ezt annyiszor ismételd meg ahány hatszöget szeretnél, majd felhasználni a dekoráláshoz. Sajnos utazásos magazint nem találtam, pedig azokban nagyon szép képek vannak. Ha akarsz, akkor internetről is nyomtathatsz képeket, nem muszáj magazint használnod. Vagy akár saját fényképeket is felhasználhatsz.

4. Lépés: Borító méretre (opcionális)
Nekem a fehér lap, amit a borítóra ragasztottam túllóg a füzeten, ezért ezt levágtam. Eddig hagytam száradni, hogy a vágás során ne mozduljon el.

5. Lépés: A borító dekorálása
Ha meg vannak a kis hatszöget, akkor helyezd el, úgy ahogyan szeretnéd, majd ragaszd őket a füzet új fehér borítójához. 

6. Lépés: Él leragasztása (opcionális)
A füzet oldalára Washi tape-et ragasztottam, hogy ne legyen éle, meg ne látszódjon ki a maradék sárga rész. 

Ezzel készen is van az egyénileg dekorált füzetünk. Az enyém ilyen lett:


Készen is vagyunk, mind a két DIY-vel. Nekem nagyon tetszenek ezek az ötletek, azért is valósítottam meg őket.

Szívesen megnézném a Ti munkátokat is. Használjátok a #btswithasu hashtag-et Instagram-on, hogy megnézhessem őket. :)

Nektek, hogy tetszenek? Meg fogjátok csinálni?

Puszi, Asu

22 megjegyzés:

 1. A füzet nagyon jó, ötletes, de a rotring...hááááát, azért nem egy vagyon az írószer, nekem a Tikky rotringom kereken 20 év után adta fel nemrég, a tollaim meg még mindig bírják, igaz, előnyben részesítem a Pax formájúakat, 1-2 Parker is van, ezek kitartanak egy életen át, műanyagból meg vehetsz évente egyet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira nincs már szükségem például rotring-ra. Már csak kb. 3 hónap van hátra nekem a suliból, így feleslegesnek tartottam újat venni, mivel a régi is működik már 2-3 éve, csak meg van kopva. Annyit költöttem már a sulira, hogy egy Ft-tal sem szeretnék már többet.

   Törlés
 2. Úúú a füzet de jól néz ki! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon ötletesek! :) Ilyenkor sajnálom, hogy nekem ez már néhány éve kimarad az életmeből :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Én már várom kicsit, hogy vége legyen. Elegem van már ennyi tanulástól. Aztán lehet később majd vissza fogom sírni. :)

   Törlés
 4. A füzet nagyon jó lett, tetszik az ötlet :)

  http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jó lett,főleg a füzet tetszik. Megértem egyébként az érzéseidet, hogy várod, hogy vége legyen. Én most diplomáztam nyáron és nagyon élvezem, hogy teljesen más most az életem. Egyelőre tetszenek a dolgos-szorgos hétköznapok. :) Én tervezem még, hogy később fogok tanulni, de egyelőre most így jó. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem elvileg februárban lesz vége, akkor lesz a diplomaosztóm, ha minden sikerül. Lehet, hogy később én is fogok még tanulni, de egyelőre elég volt ennyi. Ez már a második szakmám lesz. Lehet majd egy mesterképzés még jól jönne, de feleslegesen nem akarom megcsinálni. Na meg sok pénzbe is kerülne, és Szegeden nincs is ilyen.

   Törlés
 6. én is mindig magamnak akartam dekorálni a füzeteimet, de mindig irtó bénára sikeredtek. te nagyon ügyes vagy, szép lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen, aranyos vagy :) Szerintem menne neked is :) nem muszáj hatszögeket, akár egy egyszerű A/4-es képet is használhatsz, vagy kisebb téglalap, négyzet alakú képeket is :)

   Törlés
 7. Mivel én konzervatóriumba járok ezért csak pár zenefüzetre van szükségem, amiknek jobb esetben alapból szép borítójuk van. Kb. két-három füzettel kijárok egy évet. :D
  A tanulásos részt nem untam meg, mert nekem sok gyakorlati órám van.
  Nagyon ötletes DIY-ok lettek, főleg a füzet tetszik! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! A gyakorlati óráknak én is jobban örülnék, elég unalmas folyton elméletet hallgatni, és a padban ülni órák hosszat.

   Törlés
 8. Nagyon tetszik az ötlet és szuperül is néz ki a füzet *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Örülök, hogy a visszajelzések alapján nem csak nekem tetszik :)

   Törlés