2014. július 23.

TESZT | Yamuna Gyöngyvirág natúr szappan

Sziasztok!

Nem tudom ismeritek-e azt az érzést, mikor már a márkanév megdobogtatja a szíveteket, de egyébként még nem is használtál tőlük semmilyen terméket? Nálam ilyen a Yamuna márka. Már látatlanban is rajongtam értük. Szerintem annyira jól hangzik ez a márkanév, na meg nekem kicsit japános beütése is van, szóval lehet elfogult is vagyok, sőt... :D Sokáig nem tudtam, hogy boltokban is fellelhető, azt hittem csak katalógusból, és a netről lehet rendelni. Véletlen fedeztem fel nem rég az Auchan-ban, hogy kapható néhány fajta ott is. Azóta már a Rossmann-ban is láttam, de ott csak 3-4 fajta volt kirakva.

Magáról a Yamuna márkáról annyit érdemes tudni, hogy természetes összetevőkből készítenek termékeket. Nem csak szappanok vannak a kínálatukban, hanem hajápolási, arcápolási, és sminktermékek is.


Jelen posztban a tesztalanyom a gyöngyvirág illatú hidegen sajtolt, természetes alapú növényi szappan. Nem az illata miatt választottam. Párom szerint büdös ez a szappan. Én nem mondom, hogy büdös, de nem igazán jön be. Azért ezt választottam, mert mákszemeket tartalmaz, amik bőrradírozó hatásúak.

Csomagolás: semmi extra. Minden szükséges információt megtalálunk rajta. Ez papírcsomagolás engem az újrahasznosított papírra emlékeztet, ami jó dolog, de ennek tényét a csomagoláson nem találtam meg, szóval valószínű nem az.

Hatása: A mákszemek miatt durva radírozó hatása van, mely comb és fenéktájon nagyon kellemes érzést nyújt, viszont a vékonyabb bőrfelületen kicsit olyan érzés, mintha karcolná a bőrt. Sajnos valamennyire szárítja a bőrt, de ez az összetevők miatt nem meglepő. Az illata szerencsére fürdős után már nem érződik. A csomagoláson meg is található, hogy érzékeny bőrük heti 1-2x használják.

Ára: 450-500Ft körül.

Összességében: Csak a mákszemek miatt szeretem. Más márkájú natúr radírozó szappanokban is megtalálható, így valószínű más milyen márkájút is ki fogok próbálni. Sajnálom, hogy szárítja a bőrt, de heti egyszeri használat mellett ez számomra még elviselhető.

Ismeritek a Yamuna termékeket? Ti próbáltátok már ezt a szappant? Boltban találkoztatok már esetleg a többi termékükkel?

Puszi, Asu


8 megjegyzés:

 1. Nagyon szeretem a gyöngyvirág illatát, de csak úgy, ha a virágot kapom kézbe, tehát gyöngyvirág illatú dolgokért nem vagyok oda. Egyébként nekem minden szappan szárítja a bőrömet, szerintem ez mindegyikre igaz valamilyen szinten. Olyan szappannal még nem találkoztam, ami rendesen tisztít és nem szárít, bár én csak kézmosáshoz használom. Régen folyékony szappant használtam, de az sosem tisztított rendesen, ezért váltottam tömbszappanra. Igaz, hogy szárít, de inkább kézkrémezek gyakrabban, mintsem hogy koszos, vagy zsíros maradjon a kezem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hittem, hogy leírtam, de még sem. Azt még bele akartam írni, hogy én is jobban szeretem a növény illatát, de szappanban nem igazán jött be. Én inkább folyékony szappan párti vagyok. Nem csak azért, mert nem szárítja a bőrt, hanem, mert nekem kényelmesebb a használata. :)

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Nekem nagyon tetszik, és mindegyik fajtán van valami ilyesmi szöveg :)

   Törlés
 3. Párom ilyet használ, imádja az illatát, nekem csak a mákszemek tetszenek benne. A Hídivásáron találkoztunk először a márkával és Neked hála most már az Auchanból szerezzük be a szappanokat :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom mióta árulhatják, de én is örülök neki, hogy már egyszerűen elérhetőek a szappanok :) Örülök, hogy tudtam segíteni ebben :)

   Törlés
 4. Én fürdőgolyót használtam tőlük még 2-3 éve. Jó volt, de nem vettem újra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem találkoztam még velük, de szeretem az ilyen fürdő bigyókat :)

   Törlés