2014. július 25.

TESZT | Miss Sporty Cat's Eyes Liner filces szemhéjtus (Nem vált be)

Sziasztok!


Szerettem volna egy filces szemhéjtust beszerezni a gél tusom mellé, mert szinte mindenhol azt hallom, hogy a filcessel milyen egyszerű tusvonalat húzni. A legutóbbi Rossmann-ba látogatásomkor vettem meg, ezt a Miss Sporty Cat's Eyes Liner-t a 001 Miaowww Black árnyalatban. Kapható még barna,  zöld és kék árnyalatban is.
Ára:1299Ft


A csomagolásával nincs problémám. A kupak nem esik le, nem lötyög, jól zár. A filc hegye is nagyon szép, kellően merev és nem hajlik össze vissza. Szép tusvonalat lehetne húzni vele, viszont nem vált be, és ennek több oka is van.

Mikor először elkezdtem használni, akkor elég halovány volt. Felráztam, úgy jó erősen. Ne tegyétek, (max finoman) mert egy csomó festék kijött belőle a hegyénél. Azóta egyébként nagyon szép fekete a színe, de túl sok jut belőle a szememre. A szem ráncocskáinál elmászik a festék, így elég nehéz vele egyenletes tusvonalat húzni. Talán, ha fogy majd jobb lesz a helyzet. Nem is ez a legnagyobb problém vele, hanem az, hogy viszont nem szárad meg rendesen. Órák múlva is simán el lehet dörzsöli az egészet.


Ezen a két képen láthatátok, hogy vékony és vastag vonalat is lehet vele húzni, viszont ezt el is lehet dörzsölni. Eddig csak itthon próbáltam ki, utcára nem merem, így, hogy tudom, hogy egy véletlen szemhez nyúlástól is elmosódhat.


Azért készítettem vele egy gyors sminket is, hogy lássátok milyen élesben. Látható is, hogy kicsit egyenetlen a vona széle. Ez a fent említeteknek köszönhető, hogy túl sok festék jut a szemhéjamra és elfolyik. Bár ez idővel biztos javulni fog, meg egy kis korrigálással javítható is. Összességében, így még tetszene is ez a tus, de megbocsáthatalannak tartom, hogy nem szárad meg, és simán el lehet maszatolni.  Pont az lenne egy tus lényege, hogy ne kenődjön el, és sokáig fent maradjon. Sajnos ez a tus nem sikerült túl jól.

Ti próbáltátok már? Melyik filces tusra esküdtök?

Puszi, Asu

14 megjegyzés:

 1. Egyik barátnőmnek is ilyen van, egyszer kipróbáltam, de én nem tapasztaltam ilyen problémát, hogy nem szárad meg. Nekem inkább az volt vele a gondom, hogy halványan fog. Viszont egy pozitívum, hogy nagyon szépen lehet vele dolgozni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neki bevált. :) Krémmánián is lolvastam a véleményeket és ott is sokan panaszolják, hogy nem szárad meg.

   Törlés
 2. Nekem is megvolt, de nem igazán vált be nálam sem, el is ajándékoztam, mert nem volt már kedvem tovább "próbálgatni", hogy hátha majd egyszer működni fog...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem csodálom, hogy nem volt kedved. Szerintem a száradási probléma nem fog megoldódni az idővel.

   Törlés
 3. Elég nagy hiba ez egy tustól, hogy nem szárad meg. Én mondjuk gél tust használok, ritkábban folyékonyat, abból Avonos van és azzal meg vagyok elégedve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a Maybelline gél tusa van meg, ami nagyon nagyon jó. :)

   Törlés
 4. Az gázos hogy nem szárad meg. Nekem Oriflame-es van évek óta, le nem cserélem, erre pláne nem :) Köszönöm a hasznos posztot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oriflame-et nem igazán ismerem, nem ismerek senkit akitől rendelhetnék, de lehet a pénztárcámnak jobb is :)

   Törlés
 5. Én Essence változatot próbáltam filces tusból de nekem sem vált be. Egyébként se tudok precíz tusvonalat húzni de azzal valami borzalom volt. Soha többet filces tus!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az essence-sekről én sem hallottam jókat. Szerintem egyik fajtával sem könnyű, max valamelyikkel kevésbé nehéz. Mindenképpen sokat kell gyakorolni.

   Törlés
 6. Kedves Asuke! Díjat kaptál tőlem: http://nicetiesinmylife.blogspot.hu/2014/07/liebster-award-dijat-kapott-blog.html
  Remélem, ha időd engedi válaszolsz a kérdésekre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszi :) ki fogom tölteni :)

   Törlés
 7. Én a Manhattan Eyemazing Liner tusfilcét használom és elégedett vagyok vele :) Gyorsan szárad, tartós, nagyon szép vonalat lehet vele húzni és a kép alapján sokkal vékonyabb a hegye, mint a Miss Sporty-nak. Az Essence zselés tusa után váltottam erre és nem bántam meg. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem 2-3 évvel ezelőtt nekem is Manhattan volt, és az tényleg vékonyabb hegyű volt. Azzal nekem sem volt problémám, úgy emlékszem :)

   Törlés