2014. június 29.

TESZT | Yves Rocher Hydra Végétal 24 órás hidratáló zselékrém

Sziasztok!

Ezt az Yves Rocher nappali arckrémet, még a szegedi üzlet nyitásakor vettem, és azóta használom is, tehát már kb. 4 hónapja. Elérkezett az ideje, hogy beszámoljak a tapasztalataimról ezzel a krémmel kapcsolatban.


Valami olyan nappali arckrémet kerestem, ami jó kombinált, vízhiányos bőrre, és gél állagú. Megtetszett ez a gél állag, mikor a Biotherm éjszakai arckrémjének a mintáját használtam, ami valamelyik Pixiboxban volt.


A dobozban van benne a krém. Ha a dobozt széthajtjuk, akkor megtaláljuk rajta különféle nyelveken a leírást. 
50ml krémet kapunk jelenleg 3250Ft-ért, de mivel nem zöld pontos, így az ilyen-olyan kedvezmények érvényesek erre a termékre.


 A tégely alján nem sok információ van, ami lényeges, hogy felbontástól csak 6 hónapig használható. Ami szerintem elég kevés, mert a krémből nagyon keveset kell az arcra felvinni, mert könnyen szét lehet oszlatni a gél állaga miatt.


Amit ígér: "24 órás hidratáló zselékrém. Növényi eredetű vízmegkötő összetevőket tartalmaz. Alkalmazza reggel és este, tökéletesen megtisztított bőrön!" (krémmánia.hu). Már itt felvetődik a kérdés bennem, ha 24 órás, akkor miért ajánlott reggel és este is használni? A 24 órának semmi értelme így.


Ilyen maga a krém. Láthatóan elég könnyűnek tűnik, és ennyi, ami a kezemen van az körülbelül a fél arcomra elég. Tényleg géles, könnyű állaga van ránézésre. Viszont én nem nappalra, hanem éjszakára használom, mert nem szívódik be olyan könnyen és kicsit ilyen fura ragadós, olajos érzést is hagy maga után. Ha van időm reggel és ezt a hidratálót használom, akkor kb. 20-30 perccel a sminkelés előtt fel szoktam vinni, hogy beszívódjon. Utána problémamentesen lehet rá sminkelni. Viszont mivel általában reggel mindig elfelejtem használni, meg nincs is ennyi időm várni, így éjszaka használom. Akkor van ideje beszívódni, és reggelre viszonylag puha lesz a bőröm. Azért csak viszonylag, mert nem nagy hidratáló hatással rendelkezik. Télen nekem ez a hidratálás kevés lenne, de így nyáron elmegy. Reggelre eltűnik az a fura ragacsos érzet is. A normál és kombinált bőrre valót használom, de szerencsére a használatától nem lesz zsírosabb a bőröm.  Az illatáról annyit, hogy elég erős fura -talán uborka- illata van, viszont felvitel után már nem szoktam érezni. Összetevők szempontjából sem a legszebb, van benne parabén, szilikon, és illatanyag is. 
Olvastam, hogy valakinek kiütései lettek tőle, de nekem ilyen nem volt. Azt vettem észre, hogy egy idő után mintha nem működne a krém. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen látom a bőrömön. Ilyenkor pár napig másik hidratálót használok, majd újra előveszem ezt. Remélhetőleg már lassan elfogy, mert nem igazán szerettem meg ezt a krémet.

Összességében: Ha egy szóval kellene jellemeznek, akkor azt mondanám, hogy elmegy. Tetszik a géles állag, de sajnos nagyon sok idő, mire felszívódik, és bőrön hagyott fura ragadós, olajos érzet sem tetszik. Az illata sem a legjobb, bár meg lehet szokni. Nappalra nem ajánlom, de éjszakai krémnek nem olyan rossz. Viszont az összetevői nem tetszenek. Nem fogom újravenni. Vannak ennél sokkal jobb hidratáló krémek is.

Ti próbáltátok már ezt az arckrémet?

Puszi, Asu

2 megjegyzés:

  1. Nekem csak mintám volt belőle, de a száraz részeket az arcomon, meg az orromon lévő hámlást (szolizástól) teljesen rendbe tette egy használat után, és semmilyen ragacsos olajos érzést nem hagyott maga után. Szeretném majd megvenni, de most is annyi krémem van még itthon... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég vegyesek az értékelések krémmánián is, valakinek nagyon bevált, valakinek nagyon nem. Remélem, hogy, ha meg veszed, akkor hosszútávon sem fogsz benne csalódni :)

      Törlés