2014. május 6.

Ruhadarabok nyárra | Kimono

Sziasztok!

Ruhadarabok nyárra


Következő darab nyárra melyről írni szeretnék az a kimono. A kimono az eredetileg a japánok tradicionális viselete. (Erről bővebben ITT olvashattok.) Amik nálunk, az üzletekben kaphatóak azok nem a hagyományos kimonok, hanem különféle változatai. Általában a szabásuk ezeknek is T alakúak, viszont rövidebbek, csak felsőrésznek használatosak. Az eleje nyitott, és nem található rajta gomb. Szabása nem karcsúsított, így övvel vagy díszesebb zsinórral lehet a derekánál karcsúsítani. Általában chiffon anyagból készülnek, de készülhetnek csipkéből, szaténból, selyemből és gyakorlatilag bármilyen vékony anyagból, melynek lágy esése van.

Szerintem azért nélkülözhetetlenek, mert

- tényleg vékony darabok, így tavasszal és nyáron is hordhatóak.
- igazán divatosak, és a legegyszerűbb szettet is feldobják.
- ha még is le szeretnénk venni, és nem szeretnénk a kezükben cipelni, akkor könnyen bele lehet pakolni a táskába, hiszen nagyon kevés helyet foglal.
- a bikini felé is felvehetjük a strandon.

Több féle stílusban kaphatóak. Van hosszabb, rövidebb, rojtos, nagyobb ujjú, szűkebb ujjú. Az alábbi képen összeszedtem néhányat.


Kimono


Összeszedtem néhány outfitet Pinterest-ről, ezzel a ruhadarabbal:

                                   
   

Nekem nagyon nagy kedvencem ez a ruhadarab. Kötött formában van hasonlóm, de mindenképpen szeretnék egy ilyen vékonyabb darabot is. Ahhoz képest, hogy vékony kis semmi anyaguk van, eléggé megkérik az árát. 6000ft-nál olcsóbban még is nem láttam a boltokban, így tervezek, hogy majd magamnak készítek egyet. A szabása nagyon egyszerű, így elrontani sem lehet, már csak valami szép anyagot kellene találnom hozzá.

Nektek, hogy tetszik ez a ruhadarab? Beszerzitek nyárra?

Puszi, Asu

3 megjegyzés:

 1. Ó, az a rózsaszínű szoknya nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 2. én is azon gondolkodtam el, hogy magamnak megcsinálom :D ha találsz valami szabásmintát, azt nem raknád ki? :) vagy csinálhatnál egy DIY posztot az elkészítéséből :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tervezek posztot belőle, de majd ha több időm lesz, meg még valami jó anyagot is szeretnem kellene :) A szabása nagyon egyszerű T vonalú, így szabásminta sem szükséges hozzá :)

   Törlés