2014. május 14.

Ruhadarabok nyárra | Crop top

Sziasztok!


Ruhadarabok nyárra


Ebben a bejegyzésben a crop top-pokról lesz szó, magyarosabban a haspólókról. Úgy emlékszem, hogy ez legutóbb akkor volt divat, mikor általános iskolás voltam. Emlékszem még nekem is volt egy farmer darabom, és egy anyukám által vart rózsaszín maxiszoknyával hordtam. Akkoriban ez volt az egyik kedvenc nyári szerelésem. Ki gondolta volna, hogy ismét visszatér, de itt van visszatért, és a divatbloggerek imádják.
Ebből is rengetek féle megtalálható, ráadásul nem is kell sokáig keresnünk, mert tele vannak velük a boltok.


Crop tops

Crop tops by asuke featuring wrap tops
 
Öltözködés szempontjából vigyázni kell velük, mert könnyen túlzásba lehet esni. Nem feltételen szükséges az egész hasunkat mutogatni. Sokkal szebb és kifinomultabb hatást kell ha csak egy részletét láttatjuk, ezért érdemes őket, olyan ruhadarabokkal párosítani, amik magasítottak. Ilyen pl. a derékszoknya, deréknadrág. Hátránya még, hogy nem árt ha szép kidolgozott hasunk van, de azért itt is lehet kicsit csalni az öltözködéssel. (képek forrása: pinterest)

 Ebben a szettben látható, hogy azért néz ki jól, mert szép hasa van, de mutatok olyanokat is ahol nem látszik ki ennyire. Szerintem azok egyébként is jobban mutatnak. Összeszedtem néhány ilyen outfit-et.
Külföldön már tavaly óta hódít ez a trend, de itthon még nem igazán találkoztam vele utcán másokon. Bár lehet, hogy idén jobban teret hódít majd magának ez a ruhadarab, de eddig az időjárás nem igen kedvezett ennek. 

Nekem így ezeken az összeállításokban nagyon tetszik, de attól tartok nem vagyok már elég bevállalós, hogy utcára felvegyem. Bár ki tudja, lehet, hogy nyárig ez még megváltozik. :)

Nektek van ilyen ruhadarabotok? Be mernétek vállalni utcán?

Puszi, Asu

10 megjegyzés:

 1. Szerintem akkor se vennék fel ilyet ha 40 kiló lennék. Emlékszem még általános suliban is volt ilyesmi divat, akkor se szerettem, egyébként így modelleken elnézegetem, de úgy tetszik, de magamon sose tudnám elképzelni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez egy nagyon olyan ruhadarab, amit tényleg kevesen vállalnak be. Nekem is vannak fenntartásaim vele, pedig így a képeken nagyon tetszik.

   Törlés
 2. Én is általánosba jártam, mikor ez volt a divat és emlékszem, anyukám nagyon ágált ellenük. Akkoriban nem nagyon értettem, mi baja, nem is foglalkoztam vele, de most így felnőttként... hát nem tudom. Nekem még a szép hasú lányokon sem tetszik. Olyan illetlennek tűnik. Bár hozzáteszem, én a túl rövid szoknyáktól is falra mászom, hiába gyönyörű, aki viseli. Olyan lealacsonyítónak érzem. Felveszed, és te vagy a darab hús. És még ha ezt le is gyűröm... milyen alkalomra elfogadható ez az öltözék? szerintem max strandra meg fesztiválra. Mert nem elegáns, tehát olyan helyre nem (bár láttam már vörös szőnyegen is, kifejezetten nem is tetszett), munkahelyre kizárt, utcára meg pl. boltba elég fura... Szóval tényleg ilyen laza nyári táborokba, fesztiválokra tudom elképzelni, közép és fősulisoktól, akiknek szép a hasuk. Szóval a nők kb 0.01%-a ha érintett ezeknek az ízléses viselésében...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt nem írtam bele, de én is inkább nyaralásra, strandra vagy fesztiválra tudom elképzelni. A hétköznapokra és alkalmakra sem illik annyira, de ha tényleg csak egy vékony csík látszik, ami lehet ízléses, az jobb szerintem, mintha valaki kiteszi teljesen a mellét a kirakatba. Amúgy tény, hogy nagyon kevés nőnek áll jól, fontos megtalálni az egyensúlyt, hogy ne legyen közönséges.

   Törlés
 3. Nekem nagyon tetszik ez a trend, de magamon nem tudom elképzelni. Nincs is szép hasam, meg kényelmetlenül is érezném magam benne, mintha túl sokat mutatnék. De outfit fotókon szeretem nézegetni, annyira jó összeállításokat látni,

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy én is így vagyok vele. Ezeken az outfit képeken nekem nem tűnik soknak, de azt érzem, hogy nem biztos, hogy ez jól állna nekem.

   Törlés
 4. Csinos lányokon nagyon tetszik és a boltokban is láttam olyan aranyos mintájú topokat, de én nem venném fel őket. Talán ha ilyesmi alakom lenne, mint a képeken akkor igen :) De furán érezném magam bennük, szerintem itt, főleg ahol én lakok nagyon kinéznének emiatt az utcán. :D

  VálaszTörlés
 5. Tőlem is elég távol el ez a stílus, talán ha kockahasam lenne mutogatnám ilyenben de csak fesztiválokon vagy strandom tudnám elképzelni...
  Ja, ma láttam ilyen crop topot "bitch" felirattal, na azért kíváncsi leszek ki fog pénzt adni??!!:D:D

  VálaszTörlés