2014. május 23.

Manikűr | Royal of blue

Sziasztok!


Ma ismét egy manikűrt mutatok nektek. Nem rég a BPS-től kaptam ilyen körömre való szegecseket. Ezelőtt még sosem próbáltam, de mindig is érdekelt, hogy hogyan nézne ki az én körmeimen. Ezek a szegecsek nem hagyományosak, hanem hexagon alakúak, tehát 6 oldaluk van. Ráadásul mérete is elég nagy, mert 3 mm-esek. Ez olyan szempontból nem gond, hogy könnyebb velük dolgozni, viszont szerintem kevesebb féle képen lehet variálni a körmökön. (Vagy csak az én fantáziám kevés ehhez :D)
A szegecseket átlátszó körömlakkal rögzítettem. Egy kis pöttyöt raktam a körömre, majd rá a szegecset, de ez nem bizonyult tartósnak. Félórán belül kb 10-et hagytam el a szobámban...Ezután ugyanígy próbálkoztam, viszont most nem csak alulról "rögzítettem" a szegecseket, hanem kapott egy felső átlátszó lakk réteget. Így már tartósak lettek a szegecskéim, azóta egy sem esett le. Már túléltek egy pizzázást, fürdést, alvást, és sok kézmosást is.

Az alábbi képeken pedig az elkészült manikűrt láthatjátok. Az Avon Gel Finish Royal Vendetta lakkját használtam a körmeimen. Két réteg szükséges ahhoz, hogy tökéletesen fedjen. A gél hatás miatt pedig nagyon szépen elterül a lakk a körmökön csíkozódás nélkül, és tényleg "gélesre" szárad, extra fényes a finis. Tartósságáról egyelőre annyit tudok mondani, hogy tegnap kentem fel és egy két helyen a körömvégeken már minimális kopás látszik. Lehet, hogy nem lesz túl tartós, olyan 3-4 napot adok neki, de ezt még frissíteni fogom majd a posztban. A színe elég érdekes ennek a kék lakknak, mert mindig másmilyen kék árnyalatnak látszik, attól függ mennyi fényt kap.

 Felhasznált termékek:
Professional Nail Care Top Coat
Avon Gel Finish - Royal Vendetta
Szegecsek: INNEN

Hogy tetszik? Szoktatok szegecseket használni körömdíszítésre? Hogyan rögzítitek?

Puszi, Asu

10 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Köszi! Nekem is nagyon tetszik, nagyon érdekes kék :)

   Törlés
 2. Durván kék, az biztos!!! :) Kétszer próbálkoztam szegecsekkel ( leműtöttem egy régi babacipőről pár darabot), műszempilla ragasztóval, de volt hogy rendes pillanatragasztóval próbáltam rögzíteni de semeddig se tartott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem most úgy néz ki bevált a posztban leírt módszer. Kibírta a mai napot is, pedig nem kíméltem. :)

   Törlés
 3. Annyira szép ez a kék! Másokon nagyon tetszik, de magamon nem tudom elképzelni :) Olyan furcsa ez a kettősség, nem tudom miért van ez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sok színnel így vagyok én is. Bár én alapból szeretem a kék színt, így szivesen hordom a körmeimen is :)

   Törlés
 4. Azok a szegecsek extra jól mutat a körmödön. A kék lakk is tetszik, egész jónak tűnnek ezek az Avon lakkok, én is rendeltem kettőt Katytól. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Gél lakk finise miatt kicsit nagyobb "élettartamot" vártam, de nem lehet okom panaszra, mert már 4. napja van a körmömöm és csak a körömvégek koptak meg, de nem feltűnő. Szóval ez egy jó lakk lett az Avonnak :)

   Törlés
 5. Nagyon szép színe van ennek a lakknak :)

  VálaszTörlés