2014. május 21.

Lépésről lépésre | Egyszerű smink a Lovely Nude palettájával feldobva egy kis rózsaszínnel

Sziasztok!

Úgy láttam, hogy tetszett nektek ez az egyszerű smink, és egy kérés is érkezett arra, hogy csináljam meg lépésről lépésre ezt a sminket. Ezt láthatjátok lentebb.Konkrétan erről a sminkről van szó. ITT írtam róla.
A képeket beszámoztam és az ezekhez fűzött kiegészítést olvashatjátok. A palettákban x jelzéssel jelöltem, hogy mely színeket használtam fel.

1. lépés: a szemhéjamat lealapoztam, majd a Lovely palettájából balról a 4. matt színt felvittem a teljes szemhéjamra. Ezt a színt ecsettel és kézzel is nyugodtan felvihetitek.

2. lépés: A Lovely palettából egy kisebb fejű satírozó ecsettel felvittem balról a 2. színt a mélyítővonalamba.

3. lépés: Ebből a palettából a A külső v-be és a mélyítővonal feléig felvittem egy sötétebb színt, ami a palettából balról a 11. szín, majd ezt egy nagyobb ferdén vágott satírozóecsettel eldolgoztam.

4. lépés: A mozgó szemhéjamra egy lapos ecsettel felvittel a MUA Starry Night palettából a rózsaszín színt. Az ecsetet benedvesítettem, hogy intenzívebb színt kapjak. Majd a széleit elsatíroztam szintén egy satírozó ecsettel. A belső szemzugba, pedig a Lovely paletta bal első színjét használtam.

5. lépés: Tusvonal meghúzása. Úgy szoktam, hogy először a szempillák tövénél húzok egy vékony csíkot, majd megrajzolom a farkincát, és összekötöm a szempilláimnál lévő vonallal, és kitöltöm a hiányzó részeket, úgy hogy egy szép egyenes vékonyodó vonalat kapjak. Ennél a résznél jöhet a szempillaspirál is, és kész is van a smink.

Másmilyen fényviszonyoknál fotóztam, ezért néz ki most erősebbnek az elkészített smink, mint legutóbb. Remélem sikerült érthetően leírnom és ti is el tudjátok készíteni. 

Ha bármi kérdés van írjatok, és válaszolok. :)

Puszi, Asu

6 megjegyzés:

 1. Csodaszép smink, nagyon jól áll neked, máskor is csinálj ilyesmit ^_^

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép tusvonalat tudsz készíteni! Nekem mostanában sehogy se akar sikerülni, pedig régen az essence tégelyes tussal és egy kemény szőrű ecsettel egész jókat sikerült alkotni. Azóta sajnos beszáradt és minden mással borzalmas a végeredmény :S
  Így próbálgatom ahogy te is írod, de mindig túl hosszúra vagy vastagra sikerül. Gyakorlás kérdése, de azért sok múlik azon is mivel készítjük.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem sem sikerül sokszor, a tegnapi sem lett a legjobb. Az is biztos, hogy nem mindegy mivel húzzuk meg. Nekem ez a Maybelline Eyestudio Lasting Drama szemhéjtus és a hozzá való ecsete bevált.

   Törlés