2014. május 31.

DIY | Így csinosítsd ki a kulcsaidat

Sziasztok!

Rég volt már ilyen csináld magad poszt, így most hoztam egyet. Nem rég böngészés közben láttam, hogy milyen egyszerűen fel lehet dobni az unalmas kulcsainkat. Gondoltam, hogy én is kipróbálom és megmutatom Nektek is. Ezt az egyszerű módszert a kulcsok megkülönböztetésére is használhatjuk, ha egyforma alakúak lennének. Nem kell hozzá más, mint kulcsok és körömlakkok. A körömlakkok segítségével olcsón és gyorsan új külsőt varázsolhatunk. 


Én ezeket a körömlakkokat használtam fel a művelet elvégzéséhez. Teljesen mindegy, hogy milyen lakkokat fogtok használni, a lényeg, hogy nektek tetsszen a végeredmény. 

 A kulcsokat átraktam egy papírra, hogy ne kenjek össze mást a festés során.


 Az egyik kulcsomat rózsaszínre, a másikat pedig türkizre festettem. Mindkét esetben két rétegben használtam a körömlakkokat. Érdemes jó 10-15 percet várni a két réteg között, mert kissé nehezen száradnak. A második réteg száradására érdemes legalább fél órát szánni, mert ha megfordítjuk a kulcsot és a lakk még nincs teljesen megszáradva, akkor oda fog ragadni a papírhoz. (Igen, pont így jártam... :D) Ha biztosak vagyunk benne, hogy megszáradt, akkor jöhet a másik oldal kilakkozása is. 


A végeredmény, pedig ilyen lett. Az egyik kulcsom pöttyöket kapott, a másik pedig kis virágokat. Miután a díszítés is megszáradt, átkentem az egészet átlátszó körömlakkal, hogy tartósabb legyen az eredmény. Bár így is le fog kopni előbb utóbb a körömlakk, mert azért elég sok hatás éri a táskában, de egy darabog szép lesz, és ha megunjuk, akkor csak átfessük más színre. 

Nektek, hogy tetszik? Ki fogjátok próbálni ezt a jópofa módszert?

Puszi, Asu

11 megjegyzés:

 1. Én csak simán lefestetem őket, de mennyivel szebb így mintásan és annyival nem is több idő. Sajnos hamar lekopik de több egyforma kulcsom is van szóval nagy segítség volt így megfesteni őket. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem szerencsére csak ez a két kulcsom van, és mikor másoltattuk őket, direkt nem egyformára lett csinálva a "fejük", de így is unalmasak voltak. :)

   Törlés
 2. Hogy ez milyen jó ötlet!!! A férjem is mindig szenved azzal, hogy melyik kulcs melyik zárat nyitja, lehet ha lefesteném könnyebb dolga lenne. Persze a virágokat én kihagynám, zuram nem hiszem, hogy értékelné :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Páromnak már vagy fél éve csináltam ilyet. Van két tök egyforma kulcsa, és az egyiket sima fehér körömlakkal festettem be. :)

   Törlés
 3. Hogy ez mennyire jó ötlet!!! A férjem mindig szenved azzal, hogy melyik kulcs melyik zárhoz való, lehet én is lefestem őket, bár kevésbé lányos mintával, a zuram nem kultiválná a virágos mintát :P

  VálaszTörlés
 4. Nagyon cukik lettek! Nem is gondoltam a mintákra. A lakkozásra már igen :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Nekem sem jutott volna eszembe a minta, ha nem jön velem szembe :)

   Törlés
 5. Köszi! Örülök, hogy tetszik :)

  VálaszTörlés
 6. Mekkora cukibogarak lettek így! Nagyon tetszik :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Sokkal jobb így ránézni már a kulcsokra is :)

   Törlés