2014. április 13.

Félresikerült eBay rendelés

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy elmondhatom, hogy az utóbbi időben nincs nagy szerencsém a külföldi rendelésekkel. Az egyiket elfelejtik feladni, a másikat random visszaküldik, hiába kérdeztem, soha nem fogom megtudni, hogy miért. Ha végre valahára az a rendelésem is meg fog érkezni, akkor leírom a teljes sztorit, de annak kell egy fél poszt minimum. Jelen bejegyzés egy eBay-es rendelésemről szól. Már hónapok óta szeretnék egy új arany színű órát, hogy a felhalmozódott arany színű kiegészítőimet tudjam hordani. Ami most van az már elég vihar vert állapotban van, így kb. 1 hónappal ezelőtt licitáltam egy csodaszép órára, amit meg is nyertem összesen $7.77-ért (kb. 1800) ingyen postával. Már nagyon vártam, hogy megérkezzen, és e hét egyik napján meg is jött. Izgatottan bontottam ki a csomagot mikor megláttam, hogy ez nem az az óra, amit én rendeltem. Ezüst színű...és a fazonja is teljesen más. Egyszóval én nem ezt kértem, nagyon nem. Mielőtt írtam az eladónak elolvastam újra a leírást, hogy nem-e én néztem félre valamit, de nem. Olyan gyorsan reagáltak a problémámra, hogy másnap már vissza is utalták a pénzem. 

Ezt az órát vártam...
Kép forrása: ebay.com

 És ezt kaptam...

Nekem nagyon tetszenek ezek a római számlapos órák, ezért is szerettem volna ilyet. Sajnálom, hogy egy darab szám sincs rajta, na meg kicsit csicsás is a dupla soros kövek miatt. Mindig a 6-12 számot nézem reggel, hogy jól rakom-e fel az órát, de van, hogy így is fordítva sikerül a reggeli kómában. Végül is annyira nem rossz ez óra, de magamtól biztos nem vettem volna meg. Már két szemet ki is vetettem belőle, szóval hordani is fogom, aztán majd kiderül, hogy megszeretem-e vagy sem.

Nektek volt már olyan, hogy rossz terméket küldtek? Reklamáltatok miatta?

Puszi, Asu

12 megjegyzés:

 1. Olyan volt - szintén óra - hogy a másodperc mutató ki volt esve a helyéről de egyébként működött, ráadásul tetszik is azóta is hordom. Ennek ellenére küldtem egy képet a hibáról az eladónak és ő szó nélkül visszautalta a pénzt, nem kérte h küldjem vissza meg semmi.
  Esetleg megpróbálhatnád (ha még nem jeleztél vissza neki), mondjuk az én órám 700ft-os volt csak és végül is hibás. De te meg nem azt kaptad amiért fizettél, szóval elviekben elállhatsz a vásárlástól más kérdés hogy megéri e a macera??!!
  Szerencsére a csomagok általában megérkeznek (egyetlen egy fitnesz-szalag nem érkezett meg, de gyanítom az is inkább a Posta hibája) de azt a pénzt is visszakaptam. Valahogy mázlim van az eladókkal, csak el ne kiabáljam! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írtam neki, és másnap már vissza is utalták a pénzt, csak annyira vártam volna a megrendeltet. Ezt pedig nem kell visszaküldenem. :)

   Törlés
  2. Ja, csak olvasni nem tudok!:) Bocsi, annyira siettem kommentelni hogy csak nagy vonalakban futottam át.

   Törlés
 2. Nem rossz a kapott óra, de tény, hogy a rendelt ezerszer jobban néz ki. Csinosabb, kevésbé giccses, bár a színe viszont jobban tetszik a kapottnak :D Megértem a csalódottságot, mert ha már az ember megbízik egy eladóban, de nem azt kapja, amit rendelt, nem jó érzés. Még akkor sem, ha visszautalja a pénzed.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt is választhattam volna, hogy továbbra is igényt tartok az eredeti órára, de elment a kedvem az újabb várakozástól, meg nem akartam azon izgulni, hogy vajon most jót küld-e.

   Törlés
  2. Nem csodálom. Meg is értem, hogy nem akarsz még egyszer befürödni ezzel, vagyis inkább magával az eladóval.

   Törlés
 3. Ezt WTF? Baromira nem úgy néz ki mint amiért fizettél, tényleg nem rossz, de biztos sokkot kaptam volna, ha így járok. Tatus is írt pont egy ilyesmi posztot, de Ő ruhákkal járt nagyon pórul.
  Én is megreklamálnám, mert még nem is hasonlít, legalább a színe egyezne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ruhát 6x meg kell gondolni, mert 90%-ban nem olyan, mint a képen..Nekem is volt 1-2 ilyen élményem.

   Törlés
 4. Még jó, hogy visszakaptad a pénzedet :) az első jobban tetszik nekem is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennyiből is jó az eBay, hogy van Buyer protection, és visszaadják a pénzed, de lehet ha máshonnan rendelem megszívtam volna.

   Törlés
 5. Így már én is jártam, iPad tokot rendeltem és teljesen más színűt kaptam, de szerencsére reklamáció után visszakaptam a pénzt. :)

  VálaszTörlés
 6. Egyszer nekem is küldtek valamiből rossz színt, de ott azért mert a választható színekhez fordítva tették fel a színeket, én pedig csak a színt néztem, így rosszat küldtek, de én is visszakaptam a pénzt. :)

  VálaszTörlés