2013. szeptember 7.

Kozmetikumot külföldről!?

Sziasztok!

Akik egy kicsit is jártasak a témában, azok tudják, hogy gyakorlatilag a világ bármely pontjáról beszerezhetünk bármit a megfelelő összegért. Én most konkrétan a távol keletről, főleg Kínából érkező olcsó, noname, ismeretlen eredetű kozmetikumok hátrányait mutatom be. Gyakorlatilag ma már szinte mindent ott gyártanak.
Manapság legnépszerűbb rendelős oldal az Ebay, pár kattintással meg tudjuk venni a kiválasztott terméket, utána pedig várjuk a postást. A rendelések sok esetben 2-4 hét alatt érkeznek meg, de sokszor megérni ennyit várni. (Ékszerek, ruhák, táskák stb.)


Felvetődő kérdések:

 • Először is ki tudja mi lehet a termékben, milyen összetevők?
Azokon a termékeken is fel kell tüntetni, hogy milyen összetevők vannak benne. Érdemes ezt megérdeklődni és egy hasonló általunk már használt termékkel összehasonlítani, így tudjuk csökkenteni az esetleges irritáció esélyét.
 • Milyen körülmények között gyárthatják? Nem okoz-e valamilyen betegséget, fertőzést?
A legtöbb gyártelepre nem látunk be sajnos, hogy milyen körülmények vannak, de akadnak olyan helyek, ahol a higiéniai követelmények egyáltalán nem megfelelőek.
 • Hány emberen ment keresztül mire hozzánk eljutott? 
Általában nem eredeti csomagolásban küldik, így gyakorlatilag bármikor fel lehetett bontva.
 • Hogyan fog reagálni a bőrünk,szemünk?
 Más és más az emberek bőre, ezért mindenkinék máshogy reagál az adott összetevőkre. Sajnos nem egyszer hallattam már olyat, hogy egy noname spiráltól kihullottak a lányok szempillái (márkástól is előfordulhat, de kisebb az esélye)...nem hiszem, hogy megér ennyit az a tény, hogy olcsón juthatunk hozzá. Ki szeretne egy olcsó termék miatt valami csúnya szemgyulladást összeszedni.

Természetesen vannak kivételek is. Nekem is van 1-2 ilyen szemhéjpúderem és pirosítom, amiket Szegeden vettem. Csak a pirosítót szoktam használni, de attól nincs baja a bőrömnek szerencsére. Mikor ezeket még megvettem a fent felsorolt dolgokba bele sem gondoltam, de annyira vonzó volt az ára..Mostani fejjel már nem biztos, hogy megvenném.
 Sok beauty blogger szokott ilyen termékekkel magukon kísérletezni, van ami beválik és van, ami nem, de én úgy vagyok vele, hogy inkább maradok az itthon kapható márkáknál, azokat általában tesztelik bőrgyógyászatilag, bár még ez sem biztosíték arra, hogy nem bontották fel, vagy hogy nem fog irritációt okozni, de kisebb az esélye, mert ugye európai nőkre fejlesztik ki őket. Fizetek értük pár szász forinttal  többet, legyen kevesebb termékem, de azok jók, és viszonylag minőségiek.

Természetesen senkit nem akarok lebeszélni, de érdemes ezekre a kérdésekre magunkban feltenni a választ. Ha még is rendeltek valamilyen kozmetikumot, akkor előtte egy kis bőrfelületen mindig próbáljátok ki, hogy nem okoz-e irritációt. És azt sem mondom, hogy feltétlen csak a kínai kozmetikumok okozhatnak ilyet, mert az Európában kapható márkás termékekkel is ugyanúgy előfordulhat.
Ha találtok egy terméket, ami felkeltette az érdeklődéseteket, és van márkajelzése, akkor érdemes előtte fórumokon utánanézni, hogy valaki használta-e már, és mi a véleménye róla.

Ti mit gondoltok erről? Szoktatok külföldről kozmetikumokat rendelni?

Puszi, Asu

4 megjegyzés:

 1. Olcsó kínai?
  Inkább minőségi (sőt luxus) japán és koreai. ;)
  De még a kínaiak (pontosabban "kis Kína", azaz Tajvan) kozmetikai iparága is rohamosan fejlődik. Egyes arcmaszkjaik fantasztikusak.

  Már szinte mindent netről veszek a hiperérzékeny, kombinált, vízhiányos bőrömre.
  Arclemosó, szérum, hidratáló, maszk.
  Véletlenül sem az olcsóság vonz, sőt (!) sokkal olcsóbban kijöhetnék, ha megelégednék az itthoni drogériás kínálattal (de az arcom már nem lenne ilyen elégedett).

  Persze jól meg kell nézni, hogy kitől, milyen forrásból vásárol az ember és nem árt teszteket is olvasni mielőtt rendelésre adja a fejét az ember,
  de
  eddig
  -mindig azt kaptam, amit szerettem volna;
  -mindig bontatlanul;
  -eredeti csomagolásban (doboz, fólia).

  Ez pedig, ne haragudj, de butaság: "mert ugye európai nőkre fejlesztik ki őket". Nem vagyunk más faj, csak a pigmentáltságunk tér el és a arrafelé is ugyanúgy tesztelik a termékeket.

  De persze mindenki maga dönti el, hogy mit ken az arcára én se téríteni jöttem ide, csak kikívánkozott.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed. Többször is hangsúlyoztam, hogy noname termékekről van szó, és nem azt mondtam, hogy más faj vagyunk, hanem,hogy genetikailag térünk el valamennyire tőlük.

   Törlés
 2. Le ne harapd a fejem!
  Arra akartam csak rávilágítani (ezek szerint kevesebb sikerrel), hogy ami neked filléres, noname, kínai, az jó eséllyel csak neked noname (mert nem ismered), valószínűleg NEM kínai és cseppet se rosszabb, mint a hasonló árfekvésű hazai forgalomban kapható.
  A kozmetikumok ebay-es piacán nem az a jellemző, amit írtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne haragudj, de ebben semmi fejleszedés nem volt. Tudom, hogy vannak nagyon jó minőségű koreai kozmetikumot, amiket mindenki szeret, ezek általában annyiba kerülnek, mint itthon a drogériás termékek, de én nem ezekről írtam. Biztos láttál már Ebay-en 1$-os tust, spirált, rúzst vagy akármi, aminek semmi hivatalos márkajelzése nincsen.

   Törlés