2013. szeptember 28.

Hogyan éld túl a megfázást?

Sziasztok!

Már másfél hete egy enyhébb megfázással küzdök. Először a torkom fájt, majd pár nap múlva elmúlt, utána az orrom kezdett folyni, de az is elmúlt, most éppen köhögök.. Azt vettem észre, hogy most elég sokan megfáztak, és szeretném megosztani veletek azokat a tippeket, amik nekem ilyen esetben segíteni szoktak.
   


Ha fáj a torkod:
- nekem ilyenkor az első és a legfontosabb a sál. Mindig körbetekerem a nyakam körül, hogy melegítse. Napközben és még éjszaka is rajtam van, így reggel mikor felkelek nem arra kelek, hogy szétszakad a torkom, annyira fáj.
- meleg tea, tea, és tea. Nagyon sok féle ízű tea van, és ízesiteni is sokféleképpen lehet. Pár kanál mézet is lehet beletenni, mert az is jót tesz a toroknak.
- valamilyen torokra való szopogatós gyógyszer is jó, ha van. Ezek közül is rengeteg féle van, ami nekem a legjobban bevált az utóbbi időben az a mézes-citromos Strepsils.

Ha folyik az orrod:
- legyen rengeted zsepid :D A sok fújástól még a Zewa papírzsepi is ki szokta kezdeni az orrom, ezért egy nap többször is bekenem az orrom, hogy másnap ne nézzek majd úgy ki, mint egy bohóc. A legjobb a babáknak szánt popsikrémek, de nekem most a Ziaja kakaós hidratálója is bevált.
- orcseppet is érdemes beszerezni. Ha napközben nem is használnád, éjszakára mindenképpen jó lehet, mert kapni fogsz levegőt, és nem kell 5 percenként felkelni emiatt.

Ha köhögsz:
- amikor beteg leszel érdemese vastagabban öltözködni, mint egyebként tennéd. Nem baj, ha meleged van, az a jó.
- legrosszabb, amikor folytó és száraz köhögésünk van. A gyógyszertárakban kaphatóak vény nélküli köptetők, ilyen például a lándzsás utifű is. Segít a gyógyulásban és szerintem még az íze is finom. :)

+tipp: 
C-vitamin. Érdemes minél előbb elkezdeni a szedését, én főleg ősszel és télen szedem, és ilyenkor kevesebbet is vagyok beteg. Azt nem tudom, hogy ér-e valamit, vagy csak elhiszem, hogy ez segít, de a lényeg az, hogy nekem megéri szednem, és lehet, hogy nektek is be fog válni.

Ha teheted, akkor pihenj sokat. Ez nagyban segíti a gyógyulást, és a pozitív gondolatok is segíthetnek. Sajnos van olyan mikor nem "lehetünk" betegek, nem maradhatunk otthon, és még teljesíteni is kell. Legyen nálad fájdalomcsillapító is, de ha nagyon rosszul vagy, menj haza, az egészség a legfontosabb.

Ha lázad van, vagy súlyosabb a betegséged, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz!

Jobbulást mindenkinek, aki beteg!

Ti voltatok mostanában betegek? Mi az ami ilyenkor nektek segít?

Puszi, Asu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése