2013. június 30.

Hajápolási rutinom

Sziasztok!

Ma a hajápolási szokásaimat osztom meg veletek.

Hajtörténetem:
 A hajam hosszú, hullámos és sötétbarna színű, töredezésre, zsírosodásra és persze korpásodásra is hajlamos, mert miért ne. Nem igazán van olyan sampon, balzsam stb, ami ezt a sok feltételt egyszerre teljesítené. Régebben mikor elkezdték gyártani a Gliss Kur samponokat, akkor azokat használtam,bár valamiért váltottam és azóta sem tértem vissza hozzájuk. A fújkálós -nem kell kimosni- spray-üket szívesen használtam, még ha nem is volt hatása, de könnyebben kifésülhetővé vált a hajam. Azután a Schauma samponjait kezdtem el használni. Használtam az Oil Intense-t, a 7 gyógynövényeset, a kókuszosat, a gyümölcsöset, de egy idő után elkezdett viszketni a fejem tőlük, pedig 1 héten 1x szoktam hajat mosni,  a túlzott használt nem okozhatta az irritációt, ezért váltottam egy másikra, amit unokanővérem ajánlott: Selsun Blue.Ez a termék 150ml és 1200-2000ft között árulják a patikákban és kimondottan korpásodásra való. Megszüntette a viszketést, amit valószínű a sok vegyszer okozott, és a korpásodást is visszaszorította. Viszont annyira nem voltam elájlva tőle a 2. flakon használata után, így gondoltam váltok valami olcsóbbra. végül a Head&Shoulders-t választottam abból is az ocean energy-t. Második flakonnal kezdtem el használni, nem viszket tőle a fejem, és igaz korpás a hajam, de már nem vészes. Nem zsírosít, és nem is nehezíti el a hajat.

Hajmosás előtt: Jó pár órával előtte  hajam tövét és végeit be szoktam kenni kókuszolajjal és betekerem egy sálba a hajam vagy sapkát húzok, hogy melegen tartsa, így jobban érvényesül a jótékony hatása.

Hajmosás:
Sampon: Jelenleg ezt a sampont használom, egyszer szoktam csak samponozni a hajam, rajta hagyom 1 percig kb, majd jó alaposan lemosom.


Balzsam: ebben szerencsére annyira nem válogatós a hajam, így szinte bármilyet választhatok. Egyszer olvastam valahol, hogy nem tesz jó, ha a balzsamot a fejtövekre is kenjük, így csak a hajvégekre szoktam, már évek óta használom ezt az apró praktikát, és mondhatom, hogy nálam bevált, már nem drótkefe szerű a hajam. A balzsamot kb 5 percig hagyom fent, majd laposan lemosom. Jelenleg az Alterra szilikonmentes gránátalmás balzsamát használom (bal oldali a képen)


Hajmosás után: törülközőbe csavarom a hajam és akár fél-1óráig is rajtahagyom. Azután a hajvégeket mindig bekenem kókuszolajjal. Ettől nem csak puha lesz a hajam, de ápolt is. Ezt már nem szoktam kimosni. Arra figyelni kell, hogy ilyenkor már túl sokat nem szabad felkenni, mert zsíros hatást kelthet, ha nem szívja be a haj. Szárítani csak télen szoktam a hajam és akkor is csak a hajtövet, hogy ne fázzon meg a fejbőröm. Nyáron hagyom, hogy magától megszáradjon.

Más egyéb terméket már nem szoktam a hajamra használni, hiszem, hogy jobb a természetes összetevőkből álló hajápoló készítmények, mint a sok kémiai anyagból álló. A hajam végét minden este be szoktam kenni kókuszolajjal, így kevésbé törik és fényessé is teszi.

És itt egy kép a hajamról:

Későbbiekben lesz poszt a kókuszolaj egyéb jótékony hatékonyságáról és felhasználhatóságáról is.

Puszi, Asu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése